Tájfutás éjszaka? Igen !

Tájfutás éjszaka? Igen !

Tájfutó országos bajnokságokat rendeznek a hétvégén Napkoron. 700 sportoló érkezik az ország minden pontjáról az éjszakai és a váltóbajnokságra. Az eseményt Nyíregyháza is támogatja.

20 km. Ennyit kell teljesíteniük a versenyzőknek az éjszakai tájfutó országos bajnokság leghosszabb távja során. Október 22-én rendezik több kategóriában ezt a versenyt, másnap pedig az országos egyesületi váltóbajnokság következik. Még 2021-ben nyerte el a rendezés jogát a nyíregyházi Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület. Napkort választották a rendezvény helyszínéül, és szeretnék népszerűsíteni a tájékozódási futást. 

- A Covid járvány idején csökkent a versenyzői létszám, és szeretnénk ha újra többen próbálnák ki a tájékozódási futást. Ehhez ilyen versenyek is kellenek, melyek népszerűsítik a sportágat – mondta Surányi Gábor főszervező. 

nyiregyhaza.hu

Az éjszakai verseny komoly kihívást jelent a versenyzőknek, mivel lámpával kell tájékozódniuk. A tájfutás nem csak a testet, hanem az agyat is megdolgoztatja. Egy-egy ilyen verseny pedig segít a sport népszerűsítésében. A rendezvény szervezését Nyíregyháza is támogatja. 

- Egy-egy ilyen országos bajnokságnak turisztikai szempontból is komoly jelentősége van, mert az ide érkezők megismerkedhetnek Nyíregyházával, a régióval. Így volt ez legutóbb az ökölvívó bajnokság és a Rally Hungary kapcsán is - mondta Dr. Szabó Tünde kormánybiztos.

Napkor örömmel biztosította a helyszínt a bajnokságokhoz. A versenyre 700 sportoló érkezik az ország különböző pontjairól. Külön korosztályonként hirdetnek győztest, és gondoltak a legkisebbekre is, akiknek 700 métert kell csak teljesíteniük.  

Szerző: Dankó László

#kapcsolódó

Rajzpályázatot hirdetett a kórház

Rajzpályázatot hirdetett a kórház

A Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti...

Fénymásolt pénzzel fizetett

Fénymásolt pénzzel fizetett

A Nyíregyházi Járási Ügyészség tájékoztatása.