Komplex beruházás – 208 millió forintos pályázatból bővülhetett egy helyi vállalkozás

Komplex beruházás – 208 millió forintos pályázatból bővülhetett egy helyi vállalkozás

Egy hazai cégek számára kiírt GINOP pályázatból újulhatott meg egy nyíregyházi vállalkozás és bővíthette üzletének kapacitásait.

A 208 millió forintos, nagyjából két évig tartó beruházás eredményeként az épületet energetikailag korszerűsítették, különböző eszközbeszerzés is megvalósult és bővült a raktárkapacitás és az eladótér is a Szegfű utcai üzletben.

A RUMED Kft.-t 1992-ben alapította a Ruszki család, ebben az épületben pedig 1999 óta működik az üzletük. Az elmúlt években már több tervük is volt a bővítésre, két évvel ezelőtt találtak egy olyan pályázati lehetőséget, amely kifejezetten a hazai vállalkozásokat célozta meg.

Több mint két éve kezdtünk el itt egy nagyon komoly munkát, amihez óriási lendületet adott az, hogy lehetőség nyílt, hogy GINOP pályázaton indulhassunk. Amikor megnéztük ezt a pályázatot Tamás fiammal, azt láttuk, hogy ez szinte a RUMED Kft.-re lett kialakítva, tehát egy olyan cégre, amely magyarországi tulajdonban, magyar munkavállalókkal, helyi piaccal rendelkezik” – mesélte Ruszki Péter, a cég ügyvezetője.

Komplex fejlesztés

Az infrastrukturális fejlesztések tették ki a beruházás nagyobb részét, az 1999-ben épült üzletet kibővítették és modernizálták. Tavaly felépült a kétszintes, 280 négyzetméteres központi raktár, amely a korábbi 58 négyzetméteres helyiséget váltotta fel. Idén az eladótér bővült, 48-ról 285 négyzetméterre. Az emeleten tárgyalót, szociális helyiségeket és irodákat alakítottak ki a pályázat forrásaiból. A beruházás részeként eszközbeszerzés és napelemes rendszer kialakítása is megtörtént.

Az egyeztetések és a kitartó munka eredményeként sikeresen pályáztunk a GINOP Plusz 1-2-1 elnevezésű pályázatra. A projekt keretében 208 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a RUMED Kft. A pályázat tartalmát tekintve sokrétűnek és összetettnek mondható” – ismertette Ruszki Tamás cégvezető.

Fejlődés nehéz időkben is

Dr. Ulrich Attila alpolgármester beszédében kiemelte, a fejlesztés eredményeként egy 21. századi, minden igényt kielégítő üzletben várhatják ezentúl a partnereiket.

Én ahhoz szeretnék gratulálni, hogy ebben a nem túl jól alakuló világban – gondolva itt két háborúra, a Covidra és nagyon sok mindenre – Önök tudnak fejleszteni, hogy tudnak sikeresen pályázni. Nyilván a város támogat minden olyan dolgot, ami előremutató, a városnak színfoltja, ami a városnak a gazdálkodását, kis- és közepes vállalkozásokat előre viszi” – mondta köszöntőjében az alpolgármester.

A beruházás része volt az energetikai fejlesztés is, ez nemcsak a vállalkozások számára fontos, hanem a városvezetés számára is, így az önkormányzati épületek jelentős részénél is megtörtént az elmúlt években az energetikai korszerűsítés – mondta köszöntőjében dr. Szabó Tünde, a város országgyűlési képviselője, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Vonzó befektetési helyszín

Nagyon fontos, hogy itt, Nyíregyházán, a vármegyében és az egész zónában is folyamatosan fejlesztő környezetet tudjunk biztosítani a vállalkozásoknak. Egyik kiemelt célunk, hogy Nyíregyháza kiváló teret tudjon nyújtani a bővítéseknek és a fejlődéseknek, valamint, hogy erre vonzó befektetési helyszíneket is tudjunk biztosítani. Ennek megfelelően bővül az ipari park, és az itteni beruházások köztudott, hogy nagyon közel vannak az európai piacokhoz” – mondta dr. Szabó Tünde.

Magyarország azért lett Európa egyik legvonzóbb beruházási célpontja, mert a kiválóan teljesítő magyar munkaerőt kiegészíti a folyamatosan csökkenő adóterhek, a fejlődő infrastruktúra és a politikai stabilitás – tette hozzá dr. Szabó Tünde.

Szerző: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Diktálás vagy átalányfizetés? – Mutatjuk, mit érdemes tudni a gázszámla összetevőiről

Diktálás vagy átalányfizetés? – Mutatjuk,...

A földgázszámlával kapcsolatban az utóbbi időben rengeteg kérdés merült fel...

Magyarország, Isten éltessen az államalapítás ünnepén!

Magyarország, Isten éltessen az államalapítás...

Minden ünnepünknek, így augusztus 20-nak is megvan az előélete, melyhez az...