Szeretteinkre emlékezünk a következő napokban

Szeretteinkre emlékezünk a következő napokban

November 1-je idén a hét közepére esik, ezért várhatóan már ezen a hétvégén sokan keresik fel országszerte a sírkerteket.

Az Északi temető működési rendje is változik ideiglenesen ebben az időszakban, a sírokhoz látogatók igényeit figyelembe véve. A mindenszentek előtti és utáni napokban is a szokotthoz képest más nyitvatartás szerint lehet bejutni a temetőbe.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. felhívja a lakosság szíves figyelmét, hogy a lapunk megjelenését követő időszakban, tehát 2023. október 28. – november 2. között nem végezhető sírköves munka. Mint korábbi lapszámainkban írtuk, erre eddig, tehát az elmúlt szombati napokon volt lehetőség.

 

A temető nyitvatartása:

  1. október 28-án, szombaton           7:00–20:00
  2. október 29-én, vasárnap              7:00–20:00
  3. október 30-án, hétfőn    7:00–20:00
  4. október 31-én, kedden  7:00–20:00
  5. november 1-én, szerdán 7:00–20:00
  6. november 2-án, csütörtökön          7:00–20:00
  7. november 3-án, pénteken               7:00–17:00

 

Megújult bejárattal

A temetőbe 4 kapun keresztül lehet belépni. Mint ismert, a Korányi F. utcai bejárat az elmúlt időszakban teljesen megújult. Amellett, hogy nagyobb lett az áteresztőképessége, szélesebb út, új útalap, 9 méteresre bővült bejárat, elkülönülő kijövő és bemenő sáv, külön gyalogosforgalomra kijelölt szakasz várja a sírkertbe érkezőket. A temetkezési kft. kéri, hogy a nyitvatartási idő végéig mindenki hagyja el a temető területét, ezt követően már csak a Pazonyi úti teherportánál lehet kijutni, ahol 24 órás portaszolgálat van. Azt írják, önkormányzati rendelet van róla, hogy a temetőbe kutyát vagy más állatot bevinni nem szabad, kivételt képeznek a vakvezető, segítő és munkakutyák a megfelelő igazolás bemutatásával.

Gondnoksági ügyelet, felvilágosítás

A mindenszentek ünnepéhez kapcsolódó működési rend változásáról, az esetleges forgalomkorlátozásokról és a sírhely-újraváltásokkal kapcsolatosan felvilágosítás kérhető: személyesen a temetkezési kft. gondnokságán (Nyíregyháza, Pazonyi tér 5. – a Pazonyi úti MOL benzinkút felől), telefonon a 42/408-414-es telefonszám 3-as mellékén,          e-mailben a temeto.gondnoksag@gmail.com e-mail-címen. Ügyeleti időben a gondnokságon kizárólag sírhely-újraváltásra lesz lehetőség – a sírhely felett rendelkezők vagy írásbeli meghatalmazottjaik számára –, a temetőlátogatók részéről pedig felvilágosítás kérhető sírhellyel kapcsolatban.

  1. október 28-án, szombaton 10:00–15:00 – ügyelet
  2. október 29-én, vasárnap 10:00–15:00 – ügyelet
  3. október 30-án, hétfőn 8:00–17:00 – munkan. + ügy.
  4. október 31-én, kedden 8:00–17:00 – munkan. + ügy.
  5. november 1-én, szerdán 7:30–17:00 – ügyelet

 

Behajtás gépjárművel, korlátozottan

2023.november 1-én, szerdán 7:00–10:00 óra között lehet behajtani, de 11:00 óráig a gépjárművekkel el kell hagyni a temető területét, behajtási díjat nem kell fizetni. A forgalmi viszonyoktól és a temető zsúfoltságától függően előfordulhat időszakos forgalomkorlátozás – a temetőben, valamint a temető körüli közutakon –, illetve a temetőbe történő behajtás időszakos korlátozása.

Vigyázzunk az értékeinkre!

A temetkezési kft. ismételten felhívja a lakosság figyelmét az ilyenkor szokásos zsúfoltság miatt arra, hogy még jobban vigyázzanak értékeikre a gépkocsi-feltörések és a lopások elkerülése érdekében. Ha tehetik, a szokásos személyes tárgyaikon, valamint a kegyeletgyakorláshoz, a kegyelet megadásához szükséges kellékeken kívül mást ne hozzanak a temető területére. A gépjárművekben ne hagyjanak nagy értékű tárgyakat, és az ajtókat minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel! Egyetlen pillanatra se hagyják őrizetlenül értéktárgyaikat, irataikat, táskáikat! A temető korlátozott időben látogatható közterület, ezért a hozzátartozó köteles megőrizni értékeit, azok eltűnéséért a temető tulajdonosa és az üzemeltetője sem felelős. A temető területén elkövetett lopásokkal, rongálásokkal, károkozásokkal és egyéb bűntettekkel kapcsolatban az illetékes rendőrkapitányságon a károsultnak kell a feljelentést megtenni.

#kapcsolódó

Tájfutás éjszaka? Igen !

Tájfutás éjszaka? Igen !

Tájfutó országos bajnokságokat rendeznek a hétvégén Napkoron. 700 sportoló...

Borús, ködös reggel után némi napsütés is jöhet

Borús, ködös reggel után némi napsütés...

Északnyugat felől csökken a felhőzet, és a keleti, északkeleti megyék kivételével...