Az Év Felelős Foglalkoztatója – A nyíregyházi önkormányzat a 2. helyen végzett

Az Év Felelős Foglalkoztatója – A nyíregyházi önkormányzat a 2. helyen végzett

Csak a nyíregyházi kapott elismerést az önkormányzatok közül „Az Év Felelős Foglalkoztatója” díjkiosztó gálán, melyet Budapesten tartottak. A zsűri díjazta többek között azokat a programokat, melyeket az önkormányzat azért szervez, hogy a munkavállaló szülők mindennapjait megkönnyítse.

Tavaly elmaradt, így két év elismeréseit adták át Az Év Felelős Foglalkoztatója díjkiosztó gálán. Nyíregyháza önkormányzata a 2022-es közszféra szervezetei kategóriában a második helyen végzett. Főként vállalkozások és cégek vettek részt az eseményen, önkormányzatként csak a nyíregyházit díjazták, melyet az Országos Mentőszolgálat előzött meg.

„Esetünkben, ami felkeltette az igen komoly zsűri figyelmét, és amiért a második díjat elhozhattuk, az az volt, hogy itt, az önkormányzaton belül olyan programokat szervezünk, melyek megkönnyítik az itt dolgozó szülők életét. Mindig vannak nyári táborok, sőt a szünetekben is olyan táborokat szerveznek a szociális osztály munkatársai, melyek a szülőknek egyfajta terhet levesznek a válláról. Van mindig Mikulás-napi rendezvény, közösségépítő programok, az önkormányzat minden osztályt támogat egy bizonyos összeggel évről évre, hogy el tudjanak menni valahova kirándulni, együtt tudjanak tölteni munkán kívüli időt. Hivatali karácsonyt is tartunk általában, az önkormányzat az összes dolgozóját meghívja” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A gálán nemcsak városunk önkormányzata szerepelt jól, a Móricz Zsigmond könyvtár volt az egyetlen kulturális intézmény a közgyűjtemények között, melyet díjaztak a 2023-as évben, egyedül a Semmelweis Egyetem előzte meg.

Szerző: Kemecsei Fanni

#kapcsolódó

Jó ütemben halad az új autóbusz telephely építése a Tiszavasvári úton

Jó ütemben halad az új autóbusz telephely...

z új létesítményben első körben a helyi járatok parkolhatnak majd, de a későbbiekben...

Helebrandt Máté - egyéni csúcs a világbajnokságon!

Helebrandt Máté - egyéni csúcs a világbajnokságon!

A nyíregyházi Helebrandt Máté új egyéni csúccsal a 23. (1:21.16) helyen ért...