Bedrogozva

Bedrogozva

Az elmúlt napokban többször találtak kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közúti ellenőrzés során.

A elkövetők a legkülönfélébb helyekre rejtették el a tudatmódosító anyagot, és a kontroll idején is a szer hatása alatt is álltak.

Észak Írországba tartott két utasával  az a járműszerelvény, amit  a pénzügyőrök a sztráda ácsi pihenőjében átvizsgálták. Az ellenőrzéskor a sofőr és utasa gyorsan felhívták magukra az egyenruhások figyelmét. A 36 éves járművezető szokatlan testtartásával került fókuszba: kabátjába egy úgynevezett „crack pipa” volt elrejtve, farpofái közé és alsónadrágjába kábítószert dugott el. A férfi elmondta, hogy a szer hatása alatt áll, a csomag egy részét pedig értékesítésre szánta. Utasa a bőröndjébe 210 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtett. A pénzügyőrök a sofőrt előállították, majd a 166 gramm kristályos halmazállapotú, kábítószergyanús anyaggal együtt átadták a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, míg az utassal szemben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

Alig egy nappal később egy magyar autó utasát csíptek nyakon a pénzügyőrök Beregsurány közelében. A férfi cigarettásdobozából 81 db rózsaszínű tabletta került elő. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a férfi maga is az illegális drog hatása alatt áll. A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot és az utast a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták.

#kapcsolódó

Útlezárások a Rally Hungary ideje alatt

Útlezárások a Rally Hungary ideje alatt

A hétvége folyamán a városban tartanak kvalifikációs szakaszt és belvárosi...