Itt a házasság hete, vegyen Ön is részt a programokon!

Itt a házasság hete, vegyen Ön is részt a programokon!

Állandó megújulásban mottóval hirdetik meg idén a Házasság Hetét (február 11-18), amelyhez a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye február 5-11-ig tartó programsorozatával csatlakozik.

A programsorozatot Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök nyitja meg február 5-én, 17:30-tól, Nyíregyházán, a Krúdy Art Moziban (Nyíregyháza, Országzászló tér 8.). A megnyitón a beszédek után  a résztvevő jegyesek, házaspárok közösen tekintik meg a „Mi lett volna ha?” című romantikus filmet, amely egy  szerelmes vallomás az élethez, ami egyenesen a szívhez szól. A megnyitón jelen lesz Nagy Csaba egyházmegyei családpasztorációs referens atya is.

További programjok:

Február 6-án, 17:30-tól az érdeklődők előadáson vehetnek részt a nyíregyházi Szent Imre-kápolnában (Ungvár sétány 19.).

Február 7-én, 17:30-tól zenés-gyertyás szentségimádást tartanak és megáldják a házaspárokat, jegyespárokat a Szent Imre-kápolnában.
A három estés rendezvénysorozat házigazdája Nagy Csaba atya, egyházmegyei  családreferens. A szervezők a programok teljes idejére gyermekfelügyeletet biztosítanak (igény szerint játék, tanulás és közös vacsora a gyermekekkel) mindhárom napon 16 órától a Szent Imre Gimnázium termeiben a Szent Imre Bébiszitter Osztag közreműködésével.

Február 11-én, 15:00-órától közös imádságra hívják a házaspárokat és a házasságra készülőket Nyíregyházán (Sóstón), a Házaspárok útján.

Február 11-én, 18.00 órától Palánki Ferenc megyéspüspök megáldja a 2024-ben jubiláló házaspárokat a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, amelyen a házasságuk 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40,. 45., 50. stb. évfordulóját ünneplő házaspárok főpásztori áldásban részesülnek.

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Újra lesz Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban - A legszebb liba kerestetik!

Újra lesz Márton-napi vigasságok a...

November 13-án újra Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban!

Új helyszínen a Színháztörténeti kiállítás

Új helyszínen a Színháztörténeti kiállítás

A Móricz Zsigmond Színház közleménye.