Egy újabb Erasmus programban vesz részt a Bem

Egy újabb Erasmus programban vesz részt a Bem

Újabb öt évre szóló Erasmus akkreditációs programban vesz részt a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola.

A két korábbi nyertes és lezárt Erasmus pályázatát követően ismét  sikeresen vett részt a belvárosi köznevelési intézmény a Tempus Közalapítvány Erasmus köznevelési programjában, mely lehetőséget ad  többek között arra, hogy a bemes tanulók külföldre utazzanak, a  pedagógusok pedig továbbképzéseken vegyenek részt idegen nyelvi környezetben. A diákok az  angol nyelvi kommunikációt  otthonukban is gyakorolhatják, hiszen a program része a külföldi tanárok és diákok fogadása is.

nyiregyhaza.hu

Dánia és Lengyelország után Olaszországban töltött el egy felejthetetlen hetet 15 diák és 3 pedagógus, akik a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Erasmus pályázatának köszönhetően fedezik fel Európát és bővítik angol nyelvtudásukat.  A program keretein belül nem csupán a nyíregyháziak utaznak külföldre, február első hetében (február 5-8) a pármai iskola 18 tanulója és 3 pedagógusa viszonozza a látogatást a szabolcsi vármegyeszékhelyen. Az olasz gyerekek már ismerősként köszöntötték a magyar tanulókat, akik most megismerkedhetnek a város nevezetességeivel, a magyar kultúrával úgy, hogy közben gyakorolják a közös nyelvet, az angolt.

Ezek az iskolai partnerségek kiváló lehetőséget biztosítanak a Bemes gyerekeknek arra, hogy: fejlesszék idegen nyelvtudásukat, idegen nyelvi környezetben használják az angol nyelvet, mellette pedig egy új nyelvvel is megismerkedhetnek. A külföldi utazások során a tanulók megismerkedhetnek a másik ország szokásaival, az ottani köznevelési intézmények napi működésével, megtapasztalják, hogyan tanítanak és foglalkoznak ott a gyerekekkel. Olyan  ötleteket, jó gyakorlatokat és módszereket osztanak meg egymással, melyeket később akár otthon is használhatnak. Projektszerű tevékenységek megvalósítása közben gyakorolhatják az angol nyelvet.

nyiregyhaza.hu

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola nagy hangsúlyt fektet arra, hogy  olyan  nemzetközi kapcsolatokra tegyen szert, melyekből hosszú távon profitálhat.  Az intézmény fő célja a pályázat megvalósítása során, hogy hogy a tanulók kulcskompetenciáit fejlesszék, s játékos formában hozzásegítsék őket ahhoz, hogy elsajátítsák az élet minden területén szükséges képességeket, mint például a szociális érzékenység, az idegen nyelvek használata, idegen kultúrák ismerete és megértése, bátorság és vállalkozókészség. Ezen kívül a jó gyakorlatok megosztásának, fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti, európai szinten jelenik meg a pályázatban.

A Bem pedagógusai azt tapasztalták, hogy az a tanuló, aki részt vesz a pályázatban, nagy eséllyel szerzi meg nyolcadik év végére a középfokú nyelvvizsgát és állja meg helyét a középiskolában.

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Záporokra is van esély, mutatjuk, pontosan hol

Záporokra is van esély, mutatjuk, pontosan...

A hidegfront felhőzete elhagyja az országot.

Erasmus+ - nyolc országból érkeztek Nyíregyházára

Erasmus+ - nyolc országból érkeztek...

Augusztus 22-én 5 országból, 8 nemzet fiataljai érkeztek az Erasmus+ program...