Távozók és érkezők a Szparinál

Távozók és érkezők a Szparinál

Három játékos érkezett a Nyíregyháza Spartacushoz a téli szünetben, és több fiatal labdarúgó pedig kölcsönbe került. Fekete Tivadar sportigazgatót kérdeztük a keretben történt változásokról.

- Túl vagyunk az átigazolási időszakon, voltak változások a keretben. Kezdjük az érkezőkkel. Három játékos jött, azaz tartotta magát ahhoz a vezetés, hogy nem lesz nagy változás a téli szünetben? 

- Féltávnál nagyon jó pozícióban vagyunk, és szerettük volna tovább erősíteni a csapatot. A célunk innentől nem lehet más, minthogy elérjük a feljutó helyek egyikét. Megnéztük a posztokat, hogy hová kell még minőségi játékos, és ezért érkezett a védelembe Temesvári Attila, a középpályára és a támadó szekcióba Vida Kristopher, aki kellő nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, valamint előre Beke Péter, aki egy olyan támadó aki a 16-oson belül nagyon hatékony.

- Voltak távozók is, többen kölcsönbe kerültek más csapatokhoz. A fő cél, hogy folyamatosan játsszanak?

- Egyértelműen igen. Németh Barnabás nyáron érkezett hozzánk, egy nagyon tehetséges center, aki szépen fejlődött az ősz folyamán. De valljuk be őszintén, hogy Novák Csanád, Myke Ramos, Beke Péter, Vida Kristopher vagy Géresi Krisztián mellett kevés lehetőséget kapna. A jövőt tekintve viszont Németh Barnabás a csapat egyik erőssége lehet, ezért fontos hogy játsszon. Nyárig Siófokra adtuk kölcsön, és már most lehet látni az eredményét, két meccsen három gólt rúgott, élvezi a játékot.

- Ilyenkor azonnal felmerül a kérdés, hogy nem volt rossz döntés kölcsön adni, ha ennyire eredményes?

- Nem, örülünk annak, hogy ilyen gólerős. A Siófokkal úgy állapodtunk meg, hogy folyamatosan játéklehetőséget kap. Ez a lelkének jót tesz, ő a mi játékosunk, és szurkolunk neki, hogy minél több gólt szerezzen. Ő a mi értékünk.

- Deutsch Bence a BVSC-hez igazolt, akivel nagyon korrekt volt az elválás. Nála is a játéklehetőség döntött?

- Bence egy komoly sérülés és hosszú kihagyás után kezdte újra a tréningeket, és teljesen rendbe jött fizikálisan. Nyáron lejárt volna a szerződése, jött egy megkeresés számára, és amikor leültünk, az volt a legfontosabb, hogy találjunk olyan megoldást, ami mindenkinek jó. Mivel tavasszal kevesebb játékpercet kapna nálunk, ezért felbontottuk a szerződését, és hozzájárultunk, hogy a fővárosba igazolhasson. Végig érezhető volt, hogy Bence nagyon intelligensen kezelte a helyzetet, nagyon sok sikert kívánok neki. 

- Folytassuk a fiatalokkal. Többen a felnőtt kerettel készültek, a megyei I. osztályt viszont már kinőtték. Ezért kerültek kölcsönbe NB-III-as gárdákhoz?

- Pataki Bence a fiatal szabály miatt többet játszhatott tavaly, most viszont már ez nem vonatkozik rá, és nehezebb dolga is van, mert posztján minőségi játékosok vannak. Ő is tehetséges, de folyamatosan kell gyűjtenie a játékperceket. A legfontosabb az volt, hogy olyan együtteshez kerüljön, ahol rendszeresen lehetőséget kap. A Szentlőrinc a bajnoki címért harcol, kellő időt kap majd. A még fiatalabbak közül Cseh Norbert helyet cserélt Oláh Benjáminnal, és Tiszaújvárosban játszik tavasszal rendszeresen. Ez jót fog tenni neki. Bertók Márk, Kovalecz Soma és Czimer-Nyitrai Ádám már az ősz végén a felnőttekkel készülhetett, tehetségesek, és a Tiszafüreddel állapodtunk meg. Most megmérettethetik magukat NB-s bajnokságban. Fontos, hogy mindegyik csapattal úgy egyeztünk meg, hogy biztosítékot kértünk arra, hogy rendszeresen játszanak majd a fiúk.

- Korábban probléma volt, hogy nehéz volt Nyíregyházára játékost csábítani. Most, hogy első helyen áll a Szpari, könnyebb játékost igazolni?

- Részben igen. Az ősz folyamán visszaszereztük a klub tiszteletét, sikeresek voltunk, és könnyebbséget jelentett mindez az igazolásoknál. Ugyanakkor fontosak voltak a személyes kapcsolatok. Kevés olyan labdarúgó van most itt, akit ne ismertem volna korábbról. Nem csak sportolókat igazoltunk, hanem embereket is. A jövőben is fontos lesz az egyes játékosok személyisége is.

- Voltak nevek akikről írtak különböző oldalakon, hogy Nyíregyházára tartanak. Mennyire voltak ezek valósak? Sikerült mindenkit megszerezni akit szeretett volna a klub?

- Nem akartunk nagy változtatásokat, de a csapatot folyamatosan fejleszteni kell. Nem rövid távra tervezünk, egy-egy igazolás már a jövőnek is szólt. A menedzserek és a média dobott be neveket, mi is a sajtóból értesültünk néha arról, ki érkezik hozzánk. Ha leigazolunk valakit, azt az aláírás után azonnal bejelentjük, és az a biztos, ami a Nyíregyháza Spartacus felületein megjelenik.  Mindenáron nem akartunk játékost hozni, csak akit úgy ítéltünk meg, hogy erősítést jelenthet. Nem szerettük volna felborítani a csapategységet, ami eddig is az erősségünk volt. 

- A munka nem áll meg, vannak akiknek nyáron jár le a szerződésük. Most kezdődnek majd velük a tárgyalások?

- Igen. Nyáron néhány játékosnak jár csak le a kontraktusa, velük még a korábbi vezetés állapodott meg. Elkezdjük majd az egyeztetéseket, de most azt szeretném, ha mindenki arra fókuszálna, hogy minél több pontot szerezzünk, és tíz év után feljutást ünnepelhessünk. 

Szerző: Dankó László

#kapcsolódó

Már csak néhány nap és nyit a forgatag

Már csak néhány nap és nyit a forgatag

November 25-től január 1-ig tart nyitva az ünnepi forgatag műsoros estekkel...

Ilyen volt a Fitt-kedd Béres Alexandrával! Fotók!

Ilyen volt a Fitt-kedd Béres Alexandrával!...

Benépesült a Continental Aréna küzdőtere.