Ülésezett a Városi Diákparlament

Ülésezett a Városi Diákparlament

Összeült a Városi Diákparlament kedden, ahol megvitatták ötleteiket a 2024-es évre vonatkozóan.

Az üléseken nyíregyházi középiskolák és általános iskolák nyolcadik osztályos delegáltjai vettek részt. A diákparlament olyan javaslatokat fogalmaz meg, melyeket a döntéshozók folyamatosan felhasználhatnak az ifjúsági koncepcióhoz és annak cselekvési tervéhez.

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Mustárház a fiatal korosztály szószólójaként kedden ismét összeült Városi Diákparlamenten. Az eseményt minden évben megtartják, ilyenkor a város 13–19 év közötti fiataljai 4 szekció munkájában képviselhetik a nyíregyházi diákságot.

„Mint minden évben, minden középiskolából delegáltakat hívunk erre az eseményre. Itt jelenleg a városháza Krúdy termében fognak kezdődni a plenáris ülések, majd utána 4 külön szekcióban a környezetvédelmi program, nemzetközi kapcsolatok, illetve a diákönkormányzatok témájában fognak tevékenykedni a fiatalok, majd nap végén a közösen megfogalmazott ötleteket a város vezetősége elé tárjuk” – nyilatkozta Takács Zsófia diákpolgármester.

A diákpolgármesteri iroda egyik legfontosabb célja, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg, hogy egy pezsgőbb, színes diákéletet teremtsenek. A diákparlament egyik legfontosabb része, amikor a javaslatokat megfogalmazzák a döntéshozók felé, Takács Zsófia szerint a városvezetés mindig partner ebben.

„Megismerjük a fiataloknak a véleményét arról, hogy milyen városban élnek, hogy érzik magukat, erről sokat szoktak beszélni. Beszélnek a terveikről is, hogy ki mit képzel el majd a jövőben, tesznek ajánlásokat és mi megpróbáljuk megfogadni. Ebben az évben például a Helló Nyíregyházára egy olyan előadót hozunk, akit tavaly ők vetettek fel, hogy szeretnék itt látni a színpadon. Az önkormányzat vezetése mindenféleképpen szeretné meghallani a hangjukat és szeretne nekik kedveskedni azzal, hogy megpróbál néhány dolgot kialakítani, ahogy ezt ők várják” – emelte ki dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az eseményen visszatérő tematika a környezetvédelem, illetve a nemzetközi kapcsolatok ápolása. A diákparlament megfogalmazta rendezvények, programok, események ötleteit.

Szerző: Kemecsei Fanni

#kapcsolódó

Nyarat idéző meleg lesz, mutatjuk a mai csúcshőmérsékletet

Nyarat idéző meleg lesz, mutatjuk a...

A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet.

A fák védelme ne másodlagos legyen az építkezések során!

A fák védelme ne másodlagos legyen...

A városi zöldfelületi rendszer tervezési és fejlesztési folyamataiban a fák,...