Második alkalommal szervezték meg az InterAct Club farsangi vetélkedőjét

Második alkalommal szervezték meg az InterAct Club farsangi vetélkedőjét

A nyíregyházi Rotary Club ifjúsági szervezete, az InterAct Club kedden második alkalommal szervezte meg farsangi játékos télűző vetélkedőjét Nyíregyháza város önkormányzata, valamint a Váci Mihály Kulturális Központ támogatásával. A cél egy boldog délelőtt volt a társadalmi integráció jegyében.

Kedd délelőtt vidám gyerekzsivaj töltötte be a Váci Mihály Kulturális Központ első emeletét. A Rotary Club Nyíregyháza ifjúsági szervezetei, az EarlyAct és InterAct Club fiatal általános és középiskolás diákokból állnak, akik önkéntes tevékenységekkel már korán megismerik a társadalmi felelősség fontosságát. A farsangi télűző vetélkedőre meghívást kaptak a Bárczi, Ridens, Göllesz iskolák tanulói, valamint a Kazinczy Ferenc Tagintézmény EarlyAct csoportjának diákjai.

„Nagyon vártuk már ezt a napot, mert ez minden évben nagyon jó program. Igazi csapatépítő ereje van, emellett a kézügyességet is fejleszti, többek közt ezért is szeretjük” – mondta Kiss Zsófia, a Rotary Club Nyíregyháza, EarlyAct elnöke.

A vetélkedőn közel 100 tanuló vett részt, ahol sérült és ép gyermekek vetélkedtek és játszottak vegyes csapatokban a délelőtt folyamán. A székfoglaló játék és a kvízvetélkedő mellett a gyerekek részt vehettek vicces közös vécépapír múmia készítésen, illetve kézműves foglalkozáson.

„Ezt a farsangi kavalkádot második alkalommal rendeztük meg, aminek a célja, hogy a gyerekekkel egy boldog délelőttöt töltsünk el. Az egészséges gyerekeket és a sérült gyerekeket így integráljuk egymással” – nyilatkozta Horváth Eszter, a Rotary Club Nyíregyháza, InterAct elnöke.

Az év folyamán a csapatok rendszeresen összejönnek különféle eseményeken – Mikuláskor, húsvétkor és sportnapokon. Ezek az események lehetővé teszik azt is, hogy a gyerekek között szoros barátságok alakuljanak ki.

„Számunkra hagyomány ez a rendezvény, több éve tartjuk a kapcsolatot a Rotaryval a társadalmi integráció jegyében, most 30 gyermeket hoztunk a mai boldog délelőttre” – jegyezte meg Molnárné Gupcsi Gabriella, a Bárczi csapat tanárnője.

Az esemény fővédnöke Pták István EarlyAct megbízott, aki kiemelte, hogy már készülnek a következő találkozóra.

Szerző: Szabó Gabriella

#kapcsolódó

 Nagy sikert arattak a helyi kézműves workshopok Nyíregyházán

Nagy sikert arattak a helyi kézműves...

A Visegrádi Alap támogatásával idén egy újabb programsorozattal készült a Nyíregyházi...

Az idei Nőorvos Kongresszus helyszíne Nyíregyháza volt

Az idei Nőorvos Kongresszus helyszíne...

Nyíregyháza volt a helyszíne a múlt heti Magyar Nőorvos Társaság Északkelet-magyarországi...