Útfelújítás – Elkezdődtek a munkálatok Sóstó forgalmas útjain

Útfelújítás – Elkezdődtek a munkálatok Sóstó forgalmas útjain

Elkezdődtek az útfelújítási munkálatok a Berenát utcán több mint 590 méteres és a Fürdő utcán több mint másfél kilométeres hosszan, melyre már előzetesen pénteki Híradónkban felhívtuk a figyelmet.

Sóstón átépül továbbá a kapcsolódó csapadékvíz-elvezető rendszer. Hétfőn Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő a helyszínen bejárást tartott, ahol hangsúlyozta, a lakossági igényekhez igazodva, az utak állapotának és kihasználtságának felmérésével zajlik az útfelújítási program.

A felújítás eredményeképpen a közlekedés a gépjárművezetők részére gördülékenyebb lesz ebben a kiemelt övezetben. Az útfelújításnak kiemelt fontossága van a lakók biztonsága és kényelme, a város megközelítése, valamint a sóstói turisztikai attrakciók elérése szempontjából. Az önkormányzat azon dolgozik, hogy ezek a területek még vonzóbbá és könnyebben megközelíthetővé váljanak a lakosok és a turisták számára. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Belterületi utak fejlesztése Nyíregyházán I. ütem” című pályázat keretében 620 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a Berenát utca, a Fürdő utca, valamint az Ószőlő utca padka- és útfelújítási, illetve egyéb kapcsolódó kivitelezési munkálatait.

„A mai napon elkezdődött az a régóta várt fejlesztés és beruházás, amelyet Nyíregyháza város önkormányzata több mint 350 millió forintból valósít meg. A forgalomtechnikai táblák kihelyezése történik ma – már a Berenát utcán szinte végig kihelyezték. Tisztelettel kérem a lakosságot, hogy óvatosabban vezessenek, hiszen harmincas forgalomkorlátozás van érvényben. Holnap-holnapután kezdődik az útszegélyek bontása – azokban a kapubejárókban is, ahol ez szükséges –, ezért előre is köszönöm mindenki türelmét. Azokon az útszakaszokon, ahol éppen zajlik a munkálat, félpályás forgalom lesz érvényben” – hangsúlyozta Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.

 

A Berenát utca felújítása március 4-én kezdődött a Kemecsei úttól összesen 590,49 méter hosszan. A kivitelező által jóváhagyott ideiglenes forgalomtechnika alapján a táblázási munkálatok hétfőn kezdődtek és március 5-től elkezdődnek a meglévő szegélyek bontási munkálatai. Ebben a folyamatban szükség szerint visszabontják a kapubejárókat is. Március 5-én elkezdődik a Fürdő utca felújítása is a Kemecsei út és a Venyige utca közötti szakaszon mintegy 1543,49 méter hosszon. A munkavégzéssel érintett útszakaszon fél sávon haladhat majd a forgalom. Március 7-től pedig várhatóan elkezdődnek a meglévő szegélyeknek a bontási munkálatai is, amely során szintén megvalósul a kapubejárók szükség szerinti visszabontása.

„A Berenát utca 590 m hosszon, a Fürdő utca a Kemecsei út és a Venyige út között több mint másfél kilométer hosszon újul meg, a fejlesztéssel várhatóan június elejéig elvégeznek” – emelte ki Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.

A kivitelezéseket a Colas Út Zrt. végzi és a munkálatok mindkét útszakasz esetében tervezetten 2024 júniusára fejeződnek be. A városvezetés továbbra is azon dolgozik, hogy az önkormányzati tulajdonú belterületi utak megújuljanak, és a közlekedésbiztonsági fejlesztések segítségével javuljon a lakóterületek közlekedési kapcsolata és a belterületi úthálózat minősége.

#kapcsolódó

Jól kezdődött az év a vízilabdásoknak

Jól kezdődött az év a vízilabdásoknak

Felsőházi csapatunk Miskolcon két bravúros győzelmet aratott.

Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram

Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram

November 8-ig még lehet jelentkezni!