Egész éjjel küzdöttek a lángokkal a tűzoltók Nyíregyházán!

Egész éjjel küzdöttek a lángokkal a tűzoltók Nyíregyházán!

A katasztrófavédelem tájékoztatása.

Több, egymáshoz épített raktár égett teljes terjedelmében kedd délután Nyíregyházán, a Rákóczi úton, mintegy hétezer négyzetméteren. A tűz továbbterjedt egy többszintes irodaépületre is. Az épületekben ruhákat tároltak.

A tűzesethez tizenhat technikai eszköz, köztük három vízszállító, két magasból mentő és egy S3-as különleges tűzoltó eszköz vonult, Nyíregyházáról, Nyírbátorból, Kisvárdáról, Mátészalkáról, Hajdúnánásról, Baktalórántházáról, Szerencsről és Demecserből. A tűz oltását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A tűz mellett lévő épületet kiürítették, azt kilencvenöt ember hagyta el ideiglenesen. Hatvannyolc hivatásos, tizenöt szabadnapos és négy önkéntes tűzoltó vízágyúkkal, csaknem tíz vízsugárral és habosított vízsugarakkal oltotta a lángokat. Az egységek a lemezborítású raktárhelyiségeket roncsvágóval több helyen megbontották, majd munkagép segítségével az izzó, parázsló részeket szétszedték.

A sűrű fekete füst miatt a borsodi katasztrófavédelmi mobil labor a tűzeset helyszínén, valamint a környező utcákban méréseket végezett, amelyek a lakosságot veszélyeztető mértékű káros koncentrációt nem mértek.

A tűzeset során egy ember az épületben rekedt, őt a tűzoltók mentették ki és átadták a mentőknek. A tűz keletkezési körülményeinek megállapítására tűzvizsgálati eljárás indul. 

Dudás Szilvia tűzoltó százados

#kapcsolódó

Tippek és trükkök, amikre érdemes figyelni a matekérettségi előtti utolsó héten

Tippek és trükkök, amikre érdemes figyelni...

Május 9-én matematikából érettségiznek a diákok .

Nyílt nap lesz a Nyíregyházi Egyetemen

Nyílt nap lesz a Nyíregyházi Egyetemen

Színes és informatív programokkal teli felvételi NYÍLT NAPRA várják az érdeklődő...