Készült leves;
„A zaysok tárkonyos csirkeragu levest készítettek!
No, meg egy magára valamit is adó főzőversenyen sercegve sültek a különböző húsok.
„Csirke, marha, sertéshúsokat sütünk, grillezünk, zöldségeket, grillsajtokat csinálunk!”
Az elkészült ételeket a zsűri elé vitték. Az Inczédy csapata komolyan vette a megmérettetést, menüsort állítottak össze, amit gondos kezek tálaltak.
„Egy aperitiffel készültünk, egy előétellel, ami egy füstös ízvilágú padlizsánkrém volt, ropogós kenyérszeletekkel tálalva, a főételre voltunk nagyon büszkék, mert ez az Inczédy kedvence, egy zsenge, zöldborsós alapon készült mangalicakockák, vajas, petrezselymes újburgonyával…”
A desszertjük sem volt megvetendő, herőcét dagasztottak, sütöttek, amihez különböző gyümölcsökből készült szószokat kínáltak. A zsűri elégedetten falatozta. Ilyen finomra sikeredett a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Élmény- és játéknapja, amit a centrum születésnapja alkalmából szerveztek. Igazi csapatépítő tréning volt ez az SZC 10 iskolája és a főigazgatóság dolgozóinak. Az élménynapi feladatokat a sipkaysok csapata nyerte meg, míg a legfinomabb ételeket az Inczédy csapata vonultatta fel.
- A csapat 5-6 fő minden egyes iskola részéről, de nálunk olyan jó a közösség, hogy érkeztek még öten-hatan, úgyhogy ilyen 15 fővel készültünk, már kora reggeltől, de nyilván az elkészítés már tegnap elkezdődött. Reggel nyolckor kezdődött a főzés és eltelt az idő, olyan egy óra volt, amíg a híres-neves zsűrinek tálalni tudtuk az ételeket
- részletezte Herczku Márton Géza a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.
Miközben főttek az ételek, a legókockákból építkező neves Tekerd! Csoport a Nyíregyházi SZC legújabb logóját állította össze. Az utolsó elemeket az igazgatók segítségével illesztették a helyükre.
„Elkészült a szakképzési centrum 10. évfordulójára az új logónk!”
Az élménynap nem maradhatott születésnapi tortavágás nélkül. A centrum kancellárja azt mondta, méltóképp kívánták megünnepelni a jubileumot.
„Ma vagyunk pontosan 10 évesek. Július elsején alakult a centrum ’15-ben. Azért gondoltuk, hogy a mai napot együtt ünnepeljük a 10 iskolával. Ne csak az legyen, hogy a protokolláris része van, hanem jelenjenek meg az iskola képviselői, szórakozzunk együtt, mulassunk együtt, főzzünk együtt, és igazából a kellemest a hasznossal tettük össze, mert főztünk is, bíráltunk is.”
- Pájer Attila mondta el a Nyíregyházi SZC kancellárja.
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a logikai és ügyességi feladatok, közösségi játékok és főzőverseny után alkotónapra is várják az érdeklődőket.