IDÉN IS FIZETHETÜNK VERSSEL EGY KÁVÉÉRT A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁN!

IDÉN IS FIZETHETÜNK VERSSEL EGY KÁVÉÉRT A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁN!

Idén is meghirdetik a Fizess Verssel eseményt, amelynek köszönhetően több helyszínen kiválthatjuk a rendelt kávénkat egy verssel vagy idézettel március 21-én.

Költészet Világnapja alkalmából a Julius Meinl szervezésében idén is több kávézó csatlakozott ahhoz a hagyományhoz, hogy egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé váljon, így kávénkat kifizethetjük egy ismert vagy akár általunk írt verssel vagy idézettel ezeken a helyeken.

2018-ban újítottak a szervezők, „bizonyítva, hogy a költészet a zene lelke. A zene ugyanis egy univerzális nyelv, mely a dalszövegek által segít abban, hogy a költészetet napjaink részévé tehessük. Éppen ezért megkértük a nemzetközileg is elismert JP Cooper énekes és dalszövegírót, hogy alkosson számunkra egy új dalt, amellyel a világ költői előtt tisztelgünk.” – írják. A csatlakozott éttermek illetve kávézók pedig a versekkel, idézetekkel kitöltött cetlikkel tudnak majd elszámolni, így tehát tényleg megvalósul az a tény, hogy a versek és idézetek egy napra valódi fizetőeszközzé válnak.

A helyszínekhez csatlakozott többek között az Akvárium, az Anker klub, az Európa kávéház, a Gerbeaud, a Kiosk, a Nem adom fel Café és a Platz is. A kampányban részt vevő éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik az akciót. Ezután nem kell mást tennünk, mint kedvenc verssorunkat leírni a kihelyezett cetlire és a kiválasztott kávéért azzal fizetni a pénztárnál.

Az idei év másik újdonsága, hogy ezúttal bárki megtekintheti majd az országszerte összegyűjtött több ezer darab verses cetlit, mégpedig 2018. április 11-től (a Magyar Költészet napjától kezdve) egy héten át az Akvárium klubban.


welovebudapest.com

#kapcsolódó

MIKOR KEZDŐDIK AZ ADVENT 2018-BAN ÉS MILYEN SZÍNŰNEK KELL LENNIE AZ ADVENTI GYERTYÁKNAK?

MIKOR KEZDŐDIK AZ ADVENT 2018-BAN ÉS...

Advent első vasárnapja 2018-ban egy decemberi napra esik.

Állatorvosok világnapja

Állatorvosok világnapja

Ma van az állatorvosok világnapja.