VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál a Continental Arénában!

2018.04.25.
Április 21-22-én a Continental Arénában került megrendezésre Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi minősítő táncversenye, a VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál.

 A 40 magyarországi település mellett Ukrajnából, Romániából, Szlovákiából és Ausztriából 1800 versenyző és több mint 100 koreográfus érkezett 350 versenyszámmal. A versenynapok reggel 8 órakor kezdődtek a hivatalos megnyitókkal, és egészen  éjfélig tartottak. A szombati megnyitón részt vett D. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, aki a versenyzők, nézők köszöntése után a következőket fogalmazta meg: „Igazán fantasztikus élmény volt bepillantani a hazai táncsport egyik leglátványosabb eseményébe, és átélni a tánc, a zene varázsát".

A versenyre több mint 2000 néző látogatott el. Láthattak többek között néptáncot, moderntáncot, társastáncot, balettet, show-táncot, hastáncot, mazsorettet, hip-hopot, sőt, még rúdtáncot is.

A szakmai zsűri bronz, ezüst, arany, kiemelt arany minősítésekkel díjazta a versenyzőket, valamint versenyzői, koreográfusi és egyesületi különdíjakat, fődíjakat adott át.

A szervezők minden részletre gondoltak, így a versenyzők a verseny hivatalos logójával ellátott kitűzőt és emléklapot kaptak, valamint minden koreográfust név szerint megemlítettek az eredményhirdetéseken, és átvehették a szervezői különdíjakat.

Bár még csak pár nap telt el a verseny óta, de a szervezők tájékoztatása szerint már most számos pozitív és dicsérő visszajelzést kaptak, melyek szerint mind a versenyzők, koreográfusok, mind pedig a nézők remekül érezték magukat, és mindennel maximálisan meg voltak elégedve.

A verseny szervezői szeretettel várnak vissza minden versenyzőt a december 8-án és 9-én megrendezésre kerülő „Téli Kupa" versenyre, valamint a jövő év tavaszi versenyére, mely már 3 napon keresztül kerül megrendezésre.

Kapcsolódó galéria