6 óvoda és 3 bölcsőde újul meg!

6 óvoda és 3 bölcsőde újul meg!

Nyíregyházán idén hat óvoda és három bölcsőde energetikai korszerűsítése és felújítása valósul meg pályázati forrásból. Dr. Kovács Ferenc polgármester személyesen tekintette meg a munkálatokat az Őzike Bölcsődében, majd a Búzaszem Nyugati Óvoda székhelyintézményében.

Az európai uniós, TOP-os Bölcsődefejlesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál című pályázati program kivitelezése már a végéhez közeledik. A közel 238 milliós forintos projekt négy városi intézményt érint: az örökösföldi Aprajafalva és a Vécsey közi Őzike, valamint Stadion utcai Micimackó Bölcsődében akadálymentesítés, belső ajtók cseréje, helyiségek festése, a főzőkonyhák felújítása, korszerűsítése, a belső tér- és falburkolatok, valamint a beépített bútorok cseréje történik meg, továbbá eszközbeszerzés. Az Aprajafalva Bölcsődében energetikai korszerűsítés is lesz. A huszártelepi Napsugár Bölcsődénél csak eszközbeszerzés lesz, a nevelő-fejlesztő munkához és a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez szükséges játékokat, eszközöket szereznek be. 


A Vécsey közi Őzike Bölcsődét már felújították, kicserélték - többek között - a belső nyílászárókat, a lambériát és újra festették a falakat is, a gondozási egységek korszerűsítése pedig még folyamatban van.


Az óvodákat is fejlesztik, van ahol a helyiségeket festik, akadálymentesítenek vagy éppen új radiátorokat szerelnek fel. A Búza utcai óvoda egy új épületrésszel, tornateremmel gazdagodik, ahol a sportpadló letétele és belső festése van hátra.


- Mindenütt helyi cégek, nyíregyházi cégek dolgoznak, kivitelezők, tervezők, műszaki ellenőrök folyamatosan kooperációban a polgármesteri hivatal munkatársaival, és az óvodai vezetőkkel, folyamatosan megbeszélnek mindent - mondta dr. Kovács Ferenc. - Mindig van mit megbeszélni, ahogy hallom és az a célunk, hogy szeptemberre mind a hat óvoda elkészüljön. Ez, én úgy látom, hogy reális időpont a belső tereket tekintve, néhány kisebb külső munka, olyan munka marad még, ami viszont nem zavarja a gyerekek ellátását. Arra pedig szeptember végéig sor kerül majd.


Az óvodai fejlesztések szintén uniós, TOP-os forrásból, bruttó 700 millió forint támogatásból valósulnak meg. A Búza utcai Óvoda felújítása mintegy 85 százalékos.

- Nagyon örülünk, hogy az idén nyáron megújul az óvoda - mondta Szalainé Benyusz Klára, a Búzaszem Nyugati Óvoda intézményvezetője. - Tornaterem építésbe fogtak június folyamán, ami már most majdnem kész van, itt láthatjuk; az SNI csoportunk megújul, az egy régi épület. Kívül belül hőszigetelik, és ételszállító liftet kap az óvoda. Ezen kívül, minden gyermekmosdó, az egész óvoda aljzata, a kiszolgáló helységek mind-mind új burkolatot kapnak, balesetmentesítve van az egész óvoda.


A Családbarát munkába állást segítő intézmények fejlesztése című projekt keretében összesen hat óvoda újul meg. Az intézmények az óvodai neveléshez, fejlesztéshez szükséges játékokat, új berendezéseket is kapnak, és mindenhol akadálymentesítenek. A munkálatok hamarosan befejődnek – a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézményél, városmajori tagintézményénél, a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézményénél, Kikelet tagintézményénél, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézményénél, valamint az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti Telephelyénél is.

Horváth Kíra

(Fotó: Kohut Árpád)

#kapcsolódó

Tájékoztatás - a Polgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendjéről

Tájékoztatás - a Polgármesteri Hivatal...

Megváltozott ügyfélfogadási rend!

Havazás: késések várhatóak Ferihegyen is

Havazás: késések várhatóak Ferihegyen...

Havazás: késések várhatóak Ferihegyen is