Bontanak, alapoznak, építenek – Készül az Atlétikai Centrum

Bontanak, alapoznak, építenek – Készül az Atlétikai Centrum

Bontanak, alapoznak, építenek – Készül az Atlétikai Centrum

Bár a beruházás elején járnak, már messziről látható egy-két elem

Nemrég volt a munkaterület átadása, majd az alapkőletétel, s a Modern Városok Program keretén belül gőzerővel zajló munka keretében már látványos elemek is megjelentek az építési területen. Olvasóink kérdezték (mivel messziről is látszik...), mik azok a vasbeton elemek? A válaszok a kivitelező Aktuál Bau Kft.-tõl érkeztek.

Mindenekelőtt a tények, ha valaki még nem hallotta volna: az Atlétikai Centrum a Tiszavasvári út, Derkovits Gyula utca és Erkel Ferenc utca által határolt területen, a régi NYVSC-pálya helyén épül.

Egyedülálló, európai szintű

A beruházás célja egy olyan korszerű, európai szintű Atlétikai Centrum kialakítása, amely egyrészt biztosítja a város atlétáinak felkészülését, edzéshelyszíneit, másrészt kielégíti a vendégsportolók igényeit. A fejlesztés megvalósítása révén közép-európai szinten is egyedülálló sportkomplexum jön létre, amely a hazai és a szomszédos országok atlétáinak edzőtáboroztatási helyszínéül is szolgál majd.

Szabadidő- és versenysport

A fentieken túl a sportközpont hozzájárul a városlakók kulturált sportolási igényeinek kielégítéséhez, valamint modern körülményeket teremt a vívás, judo, tollaslabda, tájékozódási futás és amerikai foci sportágak utánpótlás és felnőtt sportolói számára a mindennapi felkészülésükhöz és versenyek rendezéséhez.

Elbontották az elhasználtat

A júliusi munkaterület-átvételt követően augusztus, szeptember hónapban a munkaterület előkészítő földmunkái, ideiglenes munkaterület lehatárolásai, felvonulási létesítmények telepítési munkái készültek el. Elbontották a meglévő futópálya melletti lelátó- és öltözőépületeket, valamint a vívó- és konditermet.

Megalapozták a csarnokot

Szeptember közepétől elkezdődtek a csarnoképület alapozási munkái, melyek október végére be is fejeződtek. Az alapozási munkákkal párhuzamosan kialakították a munkaterület ideiglenes közlekedési és felvonulási útjait, melyekről csapadékos időben is lehetséges a kivitelezés. A szerződésben vállalt ütemezésnek megfelelően készül a csarnoképület előregyártott vasbeton szerkezete, mellyel párhuzamosan helyszíni vasbeton kivitelezési munkák folynak. Október közepére elkészült a kültéri lelátó alapozásához szükséges földmunka, ezen a területen jelenleg alapozási munkákat végeznek.

Tarczy Gyula

#kapcsolódó

Elsők lettek a széchenyisek

Elsők lettek a széchenyisek

Az eTwinning egy biztonságos felületet biztosít a részt vevő európai oktatási...

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium is csatlakozott a Világ Gyalogló Naphoz

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium...

2018-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdette...