"Nyelvvizsgás" Bemesek!

"Nyelvvizsgás" Bemesek!

"Nyelvvizsgás" Bemesek!

A napokban kapta kézhez a nyelvvizsga bizonyítványt az a 13 Bemes tanuló, akik angol nyelvből sikeres középfokú nyelvvizsgát tettek 2020 nyarán. A diákok tavasztól digitális tanrend szerinti órákon készültek fel a megmérettetésre. Szorgalmuk és kitartásuk pedig meghozta a várt eredményt.

 

 
A márciust közepétől elrendelt digitális oktatás sem szegte kedvét azoknak a  Bemeseknek,  akik angol nyelvvizsgára készültek az előző tanévben. Az online órákon mindig jelen voltak,  a Bem digitális felületén kapott felkészítő feladatokat is szorgalmasan elkészítették, és visszaküldték tanáraiknak. Nyáron pedig részt vettek a nyári szünetben szervezett kiscsoportos foglalkozásokon is annak érdekében, hogy ősszel  sikeres nyelvvizsgát tehessenek.

 

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában több évtizede tanítanak a pedagógusok angol nyelvet. Már a kilencvenes évek elején Angliába utaztatták a gyerekeket annak érdekében, hogy itthon szerzett tudásukat ott kamatoztathassák. Most a kialakult pandémiás helyzet miatt online módon tartják a kapcsolatot a két nyertes Erasmus pályázatuk partner országaival  (Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Törökország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Görögország és Lengyelország)  és a Lengyelországi, Rzesow-i testvériskolájukkal is, ahol a gyerekek számára a munkanyelv szintén az angol nyelv. A Bemben nem számít meglepőnek az, ha egy nyolcadikos ballagó a tarisznyában található apró pogácsa mellett nyelvvizsga bizonyítványt is visz magával a középiskolába.

 

#kapcsolódó

TAVASZI LENDÜLETBEN A DÓRA ÉS A FELFEDEZŐK

TAVASZI LENDÜLETBEN A DÓRA ÉS A FELFEDEZŐK

Március utolsó hetében Nyíregyházán is megrendezésre került az országos hangszeres...