HOROSZKÓPOK ÉS KUTYÁK – 3. RÉSZ

HOROSZKÓPOK ÉS KUTYÁK – 3. RÉSZ

A Horoszkópok és kutyák sorozatunk utolsó állomásaként lássuk, milyen kutyaválasztási tanács várja a nyilas, bak, vízöntő és halak csillagjegyben születetteket!

 A NYILAS ÉS KUTYÁJA

 

A Nyilas szülött igen tisztességtudó és imádja a természetet. Többnyire van kutyája, vagy bizonyos abban, hogy életében valamikor tartani fog egyet. A Nyilas jegyűek tipikus állatbarátok, akik képesek kitartóan küzdeni a kivert kutyák jogaiért, több állatvédő és állatmenhely tulajdonos is ebből a jegyből kerül ki. Olyan fajtát válasszon, amelyik intuitív, szabadságszerető és hevesen tud szeretni. A Bernáthegyi például nagyon hasonló természetű, mint a Nyilas, bár elképzelhető, hogy a sebes észjárású nyilas inkább valami vidámabb jószágra vágyik.

 

Olyankor válassza az újfullandit, vagy a belga juhászkutyát. Az újfullandi látszatra ugyan egy nagy medve, de teli van függetlenségi vággyal, életkedvvel és igazi mentőkutya, akinek a szíve azért dobog, hogy megmentsen másokat. Ez igazán szimpatikus egy Nyilasnak. A Nyilas szülött kutyája inkább egy kendőt hord a nyakában, vagy egy madzagot, mint nyakörvet, és többnyire nem kötik őt pórázra. A Nyilas kutyája független, szuverén jellem!

 


A BAK ÉS KUTYÁJA

 

A Bakot a munka élteti, néha túlzottan is munkamániás. Elég ritkán választ kutyát, ám hasonlóan a Szűz szülötthöz, ő is a kitűnő nevelésre helyezi a hangsúlyt. Olyan kutyát keres, amely természetesen fajtatiszta, igen nagy önuralommal rendelkezik, imád dolgozni és nagyon, de nagyon állhatatos. Mi is lehetne más választás, mint a filmekből és a rendőrségi regényekből olyan jól ismert Német juhász?

 

A Baknak szinte nem is illik más kutyafajta, hiszen egyetlen olyan munkaszerető faj sincs még egy, ami olyan hűen tükrözné Bak szülöttünk jellemét, mint a Német Juhászkutya. A Bak szülött kutyája szájkosarat és rövidre fogott kiképzőpórázt hord, biztonságos láncbetétes bőr nyakörvvel. Kennelben lakik, vagy ki van kötve.

 


A VÍZÖNTŐ ÉS KUTYÁJA

 

A Vízöntő igen független, ezért nehezen adja a fejét kutyatartásra, hiszen az sok vesződséggel jár. Ha már úgy alakul, inkább művészi értéket keres a kutyájában, valami szokatlant, valami különc megjelenésűt keres, ami nem baj, ha feltűnő, de barátságos legyen.

 

A Vízöntőhöz igen jól illenek az agarak, különösen a hosszú szőrű és igen impozáns afgán agár, aki csak azt az embert fogadja el, akit ő jónak gondol. Ilyen a gazdája is. A Vízöntő szülöttekhez illik még a pekingi palotapincsi is, mivel ezt a kutyust könnyű a gazdájának magával vinni a társaságba is. A Vízöntő kutyája valami különleges anyagból – esetleg a gazdája által készített – pórázt és nyakörvet visel.

 


A HALAK ÉS KUTYÁJA

 

A Halak imádja a sportokat és persze a kutyákat. Legszívesebben minden gyámolításra szoruló kicsike állatot magához ölelne. Olyan, mint Szent Ferenc. Neki aztán édes mindegy, hogy ebünknek kiféle-miféle volt apja és anyja, hogy a távolabbi felmenőket már ne is keressük! A Halak szülött bizony elfogultan „keverék párti”. Meggyőződéssel vallja, hogy a keverékek sokkal okosabbak, gazdagabb érzelműek és hálásabbak, mint a fajtatiszta társaik.

 

Az állatmenhelyesek legtöbbje Halak jegyű, hiszen szeretettel befogadják a kutyusokat. Jellemző, hogy a Halak jegyűnek több kutyája is van. A Halak szülött nem sokat tanítgatja a kutyáját, ezért ebe néha igen rendetlen, de imádni való imposztor lehet.

 

Farkas Fanni

Fotók: Internet

(Forrás: HarmoNet)

#kapcsolódó

Csokiszökőkút - mennyei ízek

Csokiszökőkút - mennyei ízek

A csokit szerintem mindenki szereti, amikor pedig a szökőkútból nem víz, hanem...

Indul a keresztféléves e-ügyintézés

Indul a keresztféléves e-ügyintézés

A keresztféléves felvételi során megkezdődött a jelentkezők által rögzített...