Fittvasárnap Katus Attilával

Fittvasárnap Katus Attilával

A Mozdul Nyíregyháza! programsorozat keretei között újra Fittvasárnapot szerveztek a Continental Aréban. A rendezvényen Katus Attila tartott edzést és életmód tanácsadást. Az aréna küzdőtere ismét megtelt, a sportoláson kívül családi programok és szűrővizsgálatok is várták az érdeklődőket.

Újra megtelt hétvégén a Continental Aréna mozogni vágyókkal, a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretei között ismét Fittvasárnapot tartottak, ezúttal Katus Attila tartott Best Body alakformáló aerobikot. A Mozdul Nyíregyháza! már öt éve nyújt számos mozgási lehetőséget a nyíregyháziaknak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja. Jóvoltából nem régen új gerinctornához szükséges eszközöket és 65 aktivitásmérőt kapott a program, amelyeket vasárnap ki is próbálhattak a jelenlévők.

 

- Nagyon fontos, hogy segítsük a sportolást és ehhez valamilyen motivációt tudjunk adni. A lépésszámlálók, aktivitásmérők azért hasznosak, mert fontosak a visszajelzések számunkra akár, hogyha a napközbeni mozgást le tudjuk mérni sétánk során, amikor a munkahelyünkre megyünk vagy hogyha sportolni indulunk, hogy vajon mit is ad a szervezetünknek. Úgyhogy ezért próbálunk ajándékkal kedveskedni és ez által is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szabadidő sport milyen fontos – mondta el dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

 


Több százan érkeztek a rendezvényre, hogy Katus Attilával együtt edzenek, ezen kívül életmódtanácsokat is adott, elmondta az egészséges életmód fejben dől el, hozzátette nem híve a mértéktelen diétáknak és mindig kis lépesekkel kell előre haladni.

- Az aktivitásba, ne a passzivitásba gondolkozzunk, hogy abba gondolkozzunk, hogy ha a kezembe veszem a sorsomat, akkor képes vagyok megoldani a helyzetemet. Ami nagyon fontos, hogy az egészséges életmódnak a része a mozgás. Mozgás nélkül egészséges életmódot nem tudok elképzelni. A táplálkozáson belül nem szeretem az őrült diétákat, a tiltásokat, nem hiszem, hogy előrébb visz, hanem az egészséges táplálkozás elvét tartva négyszer jót cselekszem, egyszer nem, mert emberek vagyunk – mondta el Katus Attila fitneszedző.

 

A rendezvényen különböző szűréseken is részt vehettek az érdeklődők, volt vércukor- vérnyomásmérés, testzsír szint ellenőrzés és vitaminszintjüket is megnézethették a résztvevők. Ezen kívül a Nyíregyházi Vasutas Sport Club is csatlakozott a rendezvényhez és családi egészségnapot szerveztek.

 

- Több elemmel is csatlakoztunk a mai naphoz, NYVSC-s egészségnapot tartunk. A szlogenünk is az volt, hogy „Hozd el a nagyit is”. Mivel a klub 90 éves, szeretnénk mindazokra gondolni, akik azelőtt sportolóként aktívan részt vettek az NYVSC tevékenységébe és manapság már szép korúak. Nekik több olyan tevékenységet biztosítunk, tollast, a nyugdíjas judot, a szép korúak atlétikáját, ami lehetőséget ad arra, hogy ne hagyják abba az aktív mozgást – mondta el Szilvási István az NYVSC elnöke.

 

A Mozdulj Nyíregyháza! Programsorozat közel 30 foglalkozással biztosítja a mozgás lehetőségét a nyíregyháziaknak, a 2018-as év első féléve június 3-ig tart, de az Önkormányzat már tervezi a következő féléves programokat és ha lesz rá igény, újabb Fittvasárnapokat is szervez a második periódusban.

#kapcsolódó

TÁVOZÓK A SZPARINÁL

TÁVOZÓK A SZPARINÁL

Lucsánszky Tamás helyett Bozsik József készíti fel a csapatot a hétvégi bajnokira.

Jó úsztak a cápák

Jó úsztak a cápák

A nyíregyházi csapat egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szerzett. Kiemelkedően...