Vikáros büszkeség - Lipcsei Hajnalka

Vikáros büszkeség - Lipcsei Hajnalka

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola rögtön a tanév elején egy sikeréről tud beszámolni. Lipcsei Hajnalka különdíjban részesült a KÓTA Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gálán.

2018. augusztus 25-26 –án rendezték meg Egerben a Kórusok Országos Tanácsa (KÓTA) Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gálát. Az eseményre a 19. minősítő ciklusban Aranypáva fokozatot elért népi énekes, hangszeres szólisták és együttesek nevezhettek. Lipcsei Hajnalka a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulója szóló hangszer kategóriában citerával sikeresen szerepelt, a zsűri különdíjjal értékelte munkáját.


Az ifjú tehetség, a  2017/2018-as tanévben a MATEHETSZ egyéni tehetségfejlesztő programjában vett részt, tanára, Hajdú Ágota ösztönzésére.  Ezt követően a nyár folyamán sikeresen pályázott a Tehetségek Magyarországa ösztöndíjra, mely új hangszervásárlást valamint zenetanári pályára való sokoldalú felkészülését, hosszú távú terveit is támogatja. 


Lipcsei Hajnalkáról már hallhattak az előző tanévben is, hiszen sikerei, eredményei öregbítik a Vikár Sándor Zeneiskola és népzene tanára jó hírét. A népzenét Hajdú Ágotánál szerette meg, aki kiváló pedagógiai érzékkel és empátiával terelgette növendékét a számára legjobb irányba. Ő bíztatta, hogy vegyen részt a Duna Televízió Fölszállott a Páva című műsorában. Citerajátékával a tatabányai területi válogató közönségét és zsűrijét bűvölte el.


Hajnalka szépen muzsikál más hangszeren is, mellette pedig énekhangja is kiváló. A 2016/17-es tanévben a szakmai körökben igen rangosnak minősülő,  Vass Lajos Népzenei Versenyen kiemelkedő eredményt ért el. Megkapta a megmérettetés nagydíját. De indult már a Nyíregyházi Egyetem középiskolásoknak rendezett zenei versenyén is, ott harmadik lett. Azon az országos versenyen, amit háromévente az Oktatási Hivatal szervez művészeti iskolák részére, 2017 márciusában a döntőbe jutott és elnyerte a „legstílusosabb előadásmódért” járó különdíjat. 2017 májusában az Országos Tuka Zsigmond Versenyen 2. helyezést ért el, a Cívis Népzenei Versenyen gyémánt fokozatú minősítést kapott, és a verseny különdíjasa lett. Így jutalomként jutott el a Szeredás népzenei táborba.


Hajnalka nem csupán kedvtelésből zenél. Komoly tervei vannak. Példaképe, népzene tanára, Hajdú Ágota nyomdokaiba szeretne lépni és az érettségit követően népzenét szeretne tanulni a Nyíregyházi Egyetemen.


#kapcsolódó

Különleges vendégek a Cantemusnál

Különleges vendégek a Cantemusnál

A Cantemus kóruscsalád 25 éves japán kapcsolatának alkalmából ünnepséget tartott...

Inczédys verébavató!

Inczédys verébavató!

Izgalmas verébavató ünnepséget szerveztek a Nyíregyházi SZC Inczédy György...