Nyelvi sokszínűség a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Nyelvi sokszínűség a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Szeptember 3-án városunk nagymúltú oktatási intézménye, a Kölcsey gimnázium is benépesült, és egy héttel az iskolakezdés után már a leendő verebek is látogatást tettek alma materünk falai között.

Az itt tanító tanárok kreativitására vall, hogy nemcsak egyszerűen órát látogathattak a nyolcadikosok és az őket kísérő szülők, hanem interaktív módon be is kapcsolódhattak a tanítás menetébe. Amíg a nebulókat a tanár kollégák okították, addig a szülők is különféle programokon vehettek részt, az iskolavezetés részletes tájékoztatást tartott a gimnáziumban folyó képzési szerkezetről.


A délutáni fórumon szinte a szülőket is meglepte az a nyelvi sokszínűség, amit az iskola kínál, hiszen bátran állíthatja magáról a Kölcsey Ferenc Gimnázium, hogy a városban itt oktatják a legtöbb idegen nyelvet. A klasszikusnak számító angol és német nyelvek mellett bőséges a választék a mediterrán nyelvekből is, a kínálatban a francia, az olasz és a spanyol nyelv is szerepel. Az utóbbi években egyre népszerűbb az orosz nyelv is, ennek tanulására is van lehetőség az intézmény falai között.


A nyelvek mellett a tagozatok sorát színesíti a humán és az informatika tagozat is, hiszen az iskola mind a humán, mind a reál szakterületet fontosnak tartja, így bármilyen érdeklődésű tanuló megtalálhatja a számítását a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

#kapcsolódó

60 éves a Kölcsey Ferenc Gimnázium

60 éves a Kölcsey Ferenc Gimnázium

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium a 2017/18-as tanévben ünnepli fennállásának...

Virágzik az Élet fája

Virágzik az Élet fája

A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertje bővelkedik a különlegességekben,...