Rally Hungary: két hét múlva újra ránk figyel Európa!

Rally Hungary: két hét múlva újra ránk figyel Európa!

A rali rajongóknak már nem kell sokat várniuk.

A rali rajongóknak már nem kell sokat várniuk, még két hét és érkeznek a nemzetközi csapatok, újra az autósport kerül majd a figyelem középpontjába, ezúttal egy novemberi hétvége helyett idén október 22. és 24. között. A Rally Hungary a versenynaptár utolsó fordulóinak egyikeként kiemelt nemzetközi figyelemnek örvend majd (a zárófutamot november 18–20. között rendezik meg a Kanári-szigeteken), ugyanis jó eséllyel hazánkban dőlhet el az Eb-cím sorsa. Erre a legnagyobb esélye annak a norvég Andreas Mikkelsennek van, aki tavaly megnyerte a 2. Rally Hungaryt.

 

A Rally Hungary megrendezése nemcsak sportszakmai, hanem turisztikai, idegenforgalmi és gazdasági szempontból is nagy jelentőséggel bír Nyíregyháza és a régió számára, hiszen a versenyt most is itteni központtal rendezik meg, így nemcsak Kelet-Magyarországról, illetve Magyar­országról, hanem a környező országokból is nagy számban érkeznek majd látogatók.

Hasonló az útvonal

Őry Tamás, a verseny promótere megkeresésünkre elmondta, mint ahogyan azt a korábbi években megszokhatták, a verseny most is három napig tart majd, és az útvonala is hasonló lesz, csak minimális változás várható a pályák nyomvonalában.

– A Rally Hungary 2021 ERC-futam idén is pénteken kezdődik egy rajtceremóniával a Kossuth téren. Ezt követi majd egy szuperspeciál a RabócsiRingen, majd a hétvége során a Zemplénben és a Tokaji borvidéken mérkőznek meg egymással a párosok. Vasárnap dél körül belvárosi gyorsasági lesz Nyíregyháza utcáin, majd késő délután záróceremónia a Kossuth téren.

A belvárosi gyorsasági futamának ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell majd számítani. Október 21-én este a pályabejárás, majd október 24-én, vasárnap reggeltől délutánig a gyorsasági miatt lesz lezárva Nyíregyháza belvárosa, de a Bocskai utca az Inczédy sortól, a Hunyadi utca a Vay Ádám körúttól, valamint a Szent István utca, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér sem lesz járható.

Zárva lesz a piac

A szervizparknak a Nyíregyháza, Tokaji út 4. szám alatt található Vásártér – nagybani és zöldségpiac – területe ad otthont, ezért az érintett hétvégén zárva tart majd az Iparcikkpiac, a Zöldség-Gyümölcs Nagybani piac és az Autóvásár is.

Itt dől el a magyar bajnokság

Az ERC-futam mellett párhuzamosan zajlik a rali országos bajnokság is, Nyíregyházán dől majd el a magyar bajnokság. Most is kiélezett a verseny, várhatóan két kelet-magyarországi pilóta között, Hadik András és Csomós Mixi közül kerül ki az abszolút győztes.

– Mivel egyelőre a kormányzat részéről sincs olyan korlátozó intézkedés, amely befolyásolná a verseny rendezését, így a futamok védettségi igazolvány felmutatása nélkül is látogathatók lesznek. Egy kivétel azonban van: az olyan elzárt területre, mint a Ra­bócsiRing (itt lesz pénteken este a szuperspeciál), a sportrendezvényekre vonatkozó szabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Ami pedig a látványos nézői pontokat illeti: a szervezők azt mondják, várhatóan ez most is az Országzászló térnél lesz, hiszen ott fordulnak majd meg középen a raliautók.

Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Mától az üzemanyag ára nem lehet magasabb 480 forintnál

Mától az üzemanyag ára nem lehet magasabb...

A kormány nemcsak a rezsi-, de az üzemanyagárak tekintetében is reagált a világpiaci...

 A viharos szél a legkeletibb vármegyében is okozott károkat

A viharos szél a legkeletibb vármegyében...

Hírek a katasztrófavédelemtől.