Közeleg mindenszentek: legyen méltó a megemlékezés!

Közeleg mindenszentek: legyen méltó a megemlékezés!

Kicsivel több mint egy héttel mindenszentek és halottak napja előtt az Északi temetőben a hozzátartozók már rendezgetik szeretteik örök nyugvóhelyeit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy noha most még zavartalan a közlekedés a sírkertben, a hét minden napján reggel 7 és este 7 óra között be lehet hajtani autóval, azonban november elsején már korlátozzák ezt, 11 óráig ugyanis a gépjárművekkel el kell majd hagyni a temető területét, viszont behajtási díjat nem kérnek.

A megnövekedett forgalom miatt október 23. és október 29. között megváltozik az Északi temető nyitvatartási ideje. Reggel 7 órától este 7 óráig lesz nyitva, október 30-ától november 2-áig pedig reggel 7 órától este 8 óráig. A temetőbe 4 kapun keresztül lehet belépni, az üzemeltető Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. felhívja a látogatók figyelmét, hogy este 7, valamint 8 óra után, ha nem hagyják el a sírkert területét, csak a Pazonyi úti teherportánál tehetik meg azt.

Gondnoksági ügyelet nyitvatartása:

2021. október 30-án, szombaton 7.30–17.00 – ügyelet

2021. október 31-én, vasárnap 7.30–17.00 – ügyelet

2021. november 1-jén, hétfőn 7.30–18.00 – ügyelet

2021. november 2-án, kedden 7.30–16.00 – munkaidő

Mécsesgyújtással egybekötve

November 2-án, kedden ismét megtartják a mécses­gyújtással egybekötött ünnepi megemlékezést a Dugonics utcai Hősök temetőjében, ahol több mint 2800 sírban fekvő első világháborúban elhunyt katonáért égnek majd az emlékezés lángjai.

„A nyíregyházi Hősök temetőjében több mint 2800 sírban, 14 nemzet első világháborúban elhunyt katonái nyugszanak békésen egymás mellett. Olyan sírok ezek, melyekben egy apa, fiú, férj vagy vőlegény alussza örök álmát, aki hazavágyott és akit hazavártak.”

Az idei ünnepség 15.00-kor kezdődik ortodox liturgiával, majd ezután mécsesgyújtással fejeződik be. Az ünnepi liturgiát Krank József parókus tartja a temetőben nyugvó elhunytakért.

Figyeljenek értékeikre

Az üzemeltető arra kéri a látogatókat, hogy a gépkocsi-feltörések és a lopások elkerülése érdekében táskájukra, autójukra, értékeikre fokozottan figyeljenek. Ha tehetik, a szokásos személyes tárgyaikon, valamint a kegyeletgyakorláshoz, a kegyelet megadásához szükséges kellékeken kívül mást ne vigyenek a temető területére, a gépjárművekben pedig ne hagyjanak nagy értékű tárgyakat, és az ajtókat minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel.

Szerző: Burszel Dóra

#kapcsolódó

Átalakulóban a matricavásárlási szokások

Átalakulóban a matricavásárlási szokások...

Hosszabb távra gondolkodnak előre a közlekedők.

30 éves a Kállay Gyűjtemény

30 éves a Kállay Gyűjtemény

Hat hónapos ünnepségsorozat vette kezdetét két kamarakiállítással.