Sporttörténelmi meccs az uszodában

Sporttörténelmi meccs az uszodában

Teljesen megtelt a lelátó nézőkkel

Sporttörténelmi mérkőzést rendeztek Nyíregyházán. Először volt házigazdája OB-I-es vízilabda találkozónak a szabolcsi megyeszékhely. Az UVSE a Szolnokot fogadta, a fő cél pedig a sportág népszerűsítése volt. 

Teljesen megtelt a nyíregyházi Városi Sportuszoda lelátója. Sokan szerettek volna részesei lenni a sporttörténelemnek, ugyanis először rendeztek OB-I-es vízilabda mérkőzést a megyeszékhelyen. Az Aqua SE sportpartnere, az UVSE fogadta a nemzetközi kupában is érintett Szolnokot, így igazi sztárokat láthattak a nézők a nyíregyházi medencében. 

Nagyon szoros az együttműködés az újpestiekkel, mely még Benedek Tibor idején kezdődött. Ugyanazt az utat járjuk, saját nevelésű fiatalokra építünk mi is és az UVSE is. Az pedig, hogy ma sporttörténelmet írtunk, óriási dolog – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

A fő cél a sportág népszerűsítése volt. Vári Attila, a szövetség elnöke szeretné, ha a nyíregyházi fiatalok testközelből találkozhatnának példaképekkel, így egy válogatott meccs szervezésének előkészületei is zajlanak. 

Ezért épült ez az uszoda, hogy ilyen tartalommal töltsük meg. Remekül vizsgázott a létesítmény és a szervező csapat, így lehet folytatása. Remélem rövid időn belül Nyíregyházának is lesz majd OB-I-es csapata – mondta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. 

A megyében az elmúlt években több településen épült uszoda, így sok fiatal tanulhat meg úszni. Mindez a vízilabdának is nagy lökést adhat. 

Cél volt, hogy a kisebb települések közelében is legyen elérhető uszoda, ami megvalósult az elmúlt időszakban. Az itt nevelkedő gyerekekből lehetnek később válogatott versenyzők, de ha csak megszeretik a sportot és rendszeresen mozognak, már az nagyon jó dolog – mondta Baracsi Endre, a Sz-Sz-B Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 

Az OB-I-es vízilabda meccset a szolnokiak 14-6-ra nyerték. Az Aqua SE-ben több tehetséges fiatal is játszik, akikkel akár pár éven belül az első osztályban is találkozhatunk. 

Szerző: Dankó László

Fotó: Szarka Lajos

#kapcsolódó

Húsvéti munkarend

Húsvéti munkarend

Közérdekű közlemény.

Megváltoztatják a Pókember egyik karakterét

Megváltoztatják a Pókember egyik karakterét

J. K. Simmons felháborítónak tartja a döntést