Elindult az értékesítés az IC+ 1. és prémium osztályra

Elindult az értékesítés az IC+ 1. és prémium osztályra

A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban.

November 15-től már négy új IC+ 1. és prémium osztályú kocsival utazhatnak a kör-IC, valamint a Záhony–Nyíregyháza–Budapest és a Sátoraljaújhely–Miskolc–Budapest vonalak egyes IC járatain, és innentől már kötelező lesz rájuk a jegyváltás is. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe 1. osztályú menet- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban.

November 14-ig tart az IC+ kocsi 1. és prémium osztály bemutató időszaka. Az utasok körében már most nagy népszerűségnek örvend az új kocsitípus, egy hónap alatt több ezren próbálták ki a kör-IC-ben közlekedő jármű szolgáltatásait. Vasárnap véget ér a bemutató időszak, aki addig vált még a DÁLIA és VÉRCSE kör-IC járatokra másod- vagy első osztályú jegyet, kipróbálhatja az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait is többlet költség nélkül.

November 15., hétfőtől már négy új IC+ 1. és prémium osztályú kocsi közlekedik menetrendszerűen, amikre már kötelező a jegyváltás. Elindult a jegyértékesítés, a jövő héten menetrendszerűen közlekedő új kocsikra már megvásárolhatóak elővételben a jegyek. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe 1. osztályú menet- és helyjegyet kell megváltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető majd igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban. Az 1. osztályú kocsi termes részébe és a prémium fülkébe szóló menet- és helyjegyeket a személypénztárakban, a jegykiadó automatáknál, interneten és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A csendes fülkébe szóló jegyek jelenleg még csak a személypénztárakban és az ELVIRA felületén érhetők el.

A kör-IC mellett a 100-as (Záhony–Nyíregyháza–Budapest,) és a 80-as vonal (Sátoraljaújhely–Miskolc–Budapest) egyes IC járatain, naponta összesen 10 vonaton találkozhatnak az utasok az új kocsitípussal. Ennek köszönhetően már több megyeszékhely és nagyváros elérhető a prémium fülkékkel is rendelkező kocsikkal, és az Utasellátó vendéglátás is visszatért.  A bisztrószakasz kínálatában szendvicsek, rágcsálnivalók, édességek, valamint üdítők, meleg italok és alkoholos italok is szerepelnek. Meleg ételek közül pedig olyan streetfood jellegű fogások közül választhatnak az utasok, mint a frissen sütött töltött lepények, a hagyományossá vált hamburgerek – START, Classic és Vega Burger –, valamint a hot dog. Készpénz mellett bankkártyával és mindhárom típusú SZÉP-kártyával is lehet fizetni. A bisztrószakaszt nemcsak az IC+ 1. és prémium osztályú kocsi, hanem a vonat bármely utasa igénybe veheti. 

A kormány döntésének megfelelően november 1-jétől újra maszkhordási kötelezettség lépett életbe a MÁV-Volán-csoportnál: a közlekedési járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása. Emiatt jelenleg csak a bisztrószakaszban lehet ételt-italt fogyasztani.

A vasúttársaság kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű, XXI. századi igényeket kielégítő IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a belföldi és nemzetközi távolsági forgalomban. Jelenleg 57 másodosztályú IC+ jármű járja az ország vasútvonalait, a 35 első osztályú bisztrószakaszos járműveket is Szolnokon gyártják. Az ütemterv alapján 2022. év közepén fejeződhet be az 1. osztályú kocsik gyártása.

Az 1.+ osztályú kocsival közlekedő vonatok indulási ideje elérhető a vasúttársaság honlapján: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/egyutt-teljes-ic-csalad-bemutatkozott-1-es-premium-osztaly

 

Forrás: MÁV-csoport

#kapcsolódó

Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet kapott a nyíregyházi parancsnok

Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet...

A Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy 2021. október...

Rendhagyó biológia órán jártak a vasvárisok

Rendhagyó biológia órán jártak a vasvárisok

Interaktív kiállításon voltak a vasvárisok a Váci Mihály Kulturális Központban.