Kitépte az idős asszony füléből az arany fülbevalókat

Kitépte az idős asszony füléből az arany fülbevalókat

Letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. október 7-én a rablás bűntette miatt indult eljárásban 2022. november 07-ig elrendelte J.B. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. október 06-án délben Nyíregyházán a nyílt utcán odalépett egy idős asszonyhoz, és megpróbálta kitépni a füléből a fülbevalóját. A gyanúsított rángatni kezdte a 86 éves sértett fülében lévő ékszereket, valamint az arcát is megütötte. A bal oldali fülbevaló ennek hatására kikapcsolódott, míg a jobb fülében lévő ékszer a rángatás következtében kiszakadt a sértett füléből.

Miután a férfi megszerezte az ékszereket, távozott a helyszínről.

A gyanúsított többször volt már büntetve hasonló jellegű vagyoni jellegű bűncselekmények miatt is és jelenleg is van vele szemben másik büntetőeljárás folyamatban. A gyanúsítás alapját képező bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető, ezért a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított elrejtőzne a hatóság elől. A gyanúsított állandó lakóhellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, ezért fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el.

 

A végzés végleges.

 

Resán Dalma

sajtószóvívő

 

 

#kapcsolódó

Egy újabb Erasmus programban vesz részt a Bem

Egy újabb Erasmus programban vesz részt...

Újabb öt évre szóló Erasmus akkreditációs programban vesz részt a Nyíregyházi...

Nemzeti oltalmat és HÍR védjegyet kapott a Szabolcsi alma

Nemzeti oltalmat és HÍR védjegyet kapott...

Az erről szóló oklevelet, valamint emléktárgyat Román István főispán vette...