Milliókat hajlandó fizetni az olasz falu, hogy odaköltözzünk

Milliókat hajlandó fizetni az olasz falu, hogy odaköltözzünk

Több ezer eurót ajánl egy olaszországi falucska.

Több ezer eurót ajánl egy olaszországi falucska azoknak, akik hajlandóak odaköltözni. A pugliai Presicce így próbál új lakosokat csalogatni, hogy megfékezzék a rohamosan csökkenő lakosságszámot.

Harmincezer eurót, nagyjából 12 millió forintot ajánl egy idilli olasz falucska azoknak, akik hajlandóak odaköltözni – írja az Independent.

A pugliai Presicce bejelentette, hogy fizetni fog az odaköltözőknek, hogy ezzel próbálja fellendíteni a csökkenő lakosságszámot.

Akár harmincezer eurót is fizetnek, de mint mindig, ennek is vannak feltételei.

Azoknak, akik elfogadják az ajánlatot, a pénzt egy üres ingatlan megvásárlására és felújítására kell fordítaniuk, ugyanis az ország más városaihoz és falvaihoz hasonlóan Presicce-ben is számos elhagyatott, különböző állapotban lévő ház található.

A város ezeket 25 000 euró körüli összegért értékesíti új lakóknak.

„A történelmi központban sok üres, 1991 előtt épült ház van, amelyeket szeretnénk új lakókkal életre kelteni. Akár harmincezer eurót is felajánlunk azoknak, akik hajlandóak ide költözni és megvásárolni az egyik ilyen elhagyatott ingatlant” – mondta Alfredo Palese helyi tanácsos. „A teljes támogatást két részre osztjuk: részben egy régi ház megvásárlására, részben pedig szükség esetén annak átalakítására és felújítására fordítjuk” – tette hozzá.

A részletek még kidolgozás alatt állnak, de a tervek szerint az elkövetkező hetekben indítják el a programot, amit a város honlapján hirdetnek meg.

#kapcsolódó

Érdeklődő fiatalok a nyíregyházi laktanyában

Érdeklődő fiatalok a nyíregyházi laktanyában

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred pályaorientációs látogatás...

Gyémánt díjas a Váci Mihály Kulturális Központ is

Gyémánt díjas a Váci Mihály Kulturális...

2023-ban is Nyíregyháza lett a Marketing Fővárosa! Sorozatban negyedszer, idén...