A köd mellett egy kis napsütésre is számíthatunk

A köd mellett egy kis napsütésre is számíthatunk

A borult északkeleti, keleti részeken lassan szakadozgat a felhőzet.

Az Északi-középhegység, és a Jászság térségében, valamint a nyugaton, délnyugaton képződött sűrű köd pénteken napközben lassan fokozatosan megemelkedik, illetve a legtöbb helyen feloszlik. Péntek estétől ismét egyre nagyobb területen képződhet sűrű köd, kiemelten a nyugati, délnyugati országrészben, illetve északkeleten – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A borult északkeleti, keleti részeken lassan szakadozgat a felhőzet, és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, míg másutt többórás napsütésre számíthatunk az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett. Számottevő csapadék napközben nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Naplementét követően köd képződhet több helyen is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, a felhősebb északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nagy területen képződik köd vagy rétegfelhőzet, emellett a nyugati megyék fölött meg is vastagszik a felhőzet. Szitálás, elvétve ónos szitálás előfordulhat. Gyenge marad a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

#kapcsolódó

Nem enyhül a hőség Európában – megdőlhet a kontinensen a melegrekord

Nem enyhül a hőség Európában – megdőlhet...

Egész Európa hőségtől szenved.

Két helyen is ápolja fákat a NYÍRVV

Két helyen is ápolja fákat a NYÍRVV

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint, hogy szakembereik 2024. április...