Újra fizetős a parkolás Nyíregyházán

Újra fizetős a parkolás Nyíregyházán

Véget ért az ünnepi ingyenes parkolási lehetőség Nyíregyháza területén.

 Január 2-tól a Vásártér, az Örökös- és Jósavárosi Piac és a Búza téri piaccsarnok is a megszokott nyitvatartási rend szerint várja a vásárlókat.

Több minden változott a parkolás tekintetében 2022-ben, illetve további módosítások lesznek 2023-ban is – erre még októberben hívta fel a városlakók figyelmét a NYÍRVV. Legutóbb 2018-ban változtak a szabályok, az elmúlt négy és fél év tapasztalatai, illetve a lakossági igények alapján vezették be a módosításokat, nyilatkozta akkor Dicső Péter közterület-kezelési igazgató. Változtak a fizető zónák díjszabásai, eltörölték a sátorgarázsok 190 darabos korlátját és már a zöld rendszámos autóknak is fizetni kell a parkolásért a NYÍRVV szolgáltatási területén. Újabb területek kerülnek majd a fizető zónába, de ez majd csak 2023 júliusától. A lakás környéki bérlet vásárlásának feltételei is változtak, egy lakcímre maximum két bérlet vásárolható, az első autóra 6000 forint/év, a másodikra 10000 forint/év áron.

A parkolási ügyfélszolgálat és NYÍRVV Nonprofit Kft. további irodái is zárva tartottak december 24-e és január 1-je között, 2023. január másodikától azonban a megszokott munkarend szerint várják az ügyfeleket. Az év végi ünnepek időszakában a piacok is megváltozott munkarendben tartottak nyitva, december 24-én és december 31-én egyedül a Búza téri piaccsarnok várta a vásárlókat, azonban 2023. január másodikától a Vásártér, az Örökös- és Jósavárosi Piac és a Búza téri piaccsarnok is a megszokott nyitvatartási rend szerint tart nyitva.

Szerző: Fehér Attila

#kapcsolódó

Nyíregyházi gyerekeket fogadott az Országházban Szabó Tünde

Nyíregyházi gyerekeket fogadott az...

Nyíregyházáról érkeztek Budapestre az Országházba diákok.

Kevés napsütéssel kezdődik a hét, de kedden jön a fordulat

Kevés napsütéssel kezdődik a hét, de...

Hétfőn elkerülnek minket a mediterrán ciklonok, de kedden már érkezik is a...