Prostitúció elősegítésének bűntette miatt rendelt el letartóztatást a bíróság

Prostitúció elősegítésének bűntette miatt rendelt el letartóztatást a bíróság

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.

 Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. január 13-án elrendelte B.B. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Nyíregyházán kettő, míg az ország különböző területein további tizenegy lakást bérelt azért, hogy azokat továbbadja fiatal nőknek prostitúciós tevékenység végzése céljából, napi 12-15.000 forintért. Ezen összegeket a nőknek egy széfben kellett elhelyezniük úgy, hogy közben folyamatos videókapcsolatot kellett fenntartaniuk a bérbeadóval.

B.B. gyanúsított fenti tevékenységével 2021 augusztusától az elfogásáig 30 millió forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

 

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a nyomozóhatóság elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így a bíróság elrendelte a letartóztatását.

 

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

 

Bartha Andrea

sajtószóvívő

#kapcsolódó

Itt a házasság hete, vegyen Ön is részt a programokon!

Itt a házasság hete, vegyen Ön is részt...

Állandó megújulásban mottóval hirdetik meg idén a Házasság Hetét (február 11-18),...