Új kerékpárok a polgárőröknek

Új kerékpárok a polgárőröknek

Elektromos bicikliket használnak a sóstói önkéntesek.

Kettő darab elektromos biciklit kapott a Sóstói Polgárőr Egyesület, így még hatékonyabban végezhetik ezután a munkájukat. Az önkéntesek nagy mértékben javítják a közbiztonságot a teljes városrészen, együttműködve a többi hatósággal. Ráadásul Nyíregyháza 2022-ben megkapta a Polgárőr Város címet is, amelyet az Országos Polgár Szövetség elnöksége ítélt oda a megyeszékhelynek.

A Sóstói Polgárőr Egyesület Sóstógyógyfürdő és Sóstóhegy közrendjének és közbiztonságának javításáért dolgozik. Fő feladatuk a bűnmegelőzés, az itt élők számára a segítségnyújtás, rendezvények biztosításában vesznek részt és a közlekedés biztonságáért is sokat tesznek nap mint nap. Egy igazán komplex feladat hárul a polgárőrökre.

Jelen pillanatban 45 fő az egyesület létszáma. Azon dolgozunk, hogy minél több helyi lakost meg tudjunk szólítani, hogy csatlakozzanak a polgárőrséghez, a polgárőr mozgalomhoz. Ezáltal saját érdeke is lesz, hogy a lakókörnyezetében a közösségi munkájának az eredményeképpen a közbiztonságot javítsa, így a gyerekeink biztonságosabban tudnak az utcára menni és egy olyan környezetben éljünk, amely mindenkinek biztonságos életteret biztosít” – nyilatkozta Kósa Sándor, a Sóstói Polgárőr Egyesület elnöke.

Új kerékpárok

2022 végén két darab elektromos kerékpárt kapott a Sóstói Polgárőr Egyesület a megyei szövetségtől. Kósa Sándor hozzátette, az Országos Rendőr-főkapitányság minden megyének céltámogatásként bizonyos összeget különített el, ebből elektromos kerékpárokat és elektromos segédmotoros kerékpárokat vásárolhattak. Szabolcsban hat darab elektromos kerékpárt vásároltak, ebből részesültek a sóstói polgárőrök.

Nagy területen dolgoznak

A városban az egyik legnagyobb működési területtel rendelkezik a Sóstói Polgárőr Egyesület, Sóstóhegy és maga egész Sóstó területe tartozik ide. Az új kerékpárok megkönnyítik a járőrözést azokon a területeken, ahova sem gépkocsival, sem segédmotoros kerékpárokkal nem lehet bejutni. Ezek főleg sóstói területek, a múzeumfalu, az állatpark, a tavak, fürdők környéke. Amikor nagyobb távolságokra kell eljutni, azokat elektromos kerékpárokkal könnyebben lehet teljesíteni. Van köztünk több idős polgárőr is, nekik már nem olyan a fizikai állapota, hogy nagy távokat is megtegyen a hagyományos kerékpárokkal” – tette hozzá Kósa Sándor.

Fontos munkát végeznek

A polgárőrök önkéntesek, szabadidejükben vállalják ezt a munkát a közösség érdekében. A megyeszékhelyen működő valamennyi polgárőr szervezetet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja, így a sóstói egyesületet is.

Két forráson keresztül pályázhattak a polgárőr egyesületek, persze itt azért különböző kritériumoknak meg kell felelni: folyamatos működésnek és felmutatott munkának kell lenni ahhoz, hogy évről évre támogatni tudjuk őket. A polgárőr szervezetek is civil szervezeti formában működnek, tehát más pályázati lehetőségük is van. A Sóstói Polgárőr Szervezet igen nagy múltra tekint vissza, én képviselőként csöppentem az ő tevékenységükbe és meglepődve tapasztaltam, hogy milyen széles támogatói bázisa van ennek az egyesületnek és milyen fantasztikus és elismerendő munkát végeznek, hiszen polgárőrnek lenni azt jelenti, hogy a munkaidejükön túl, szabadidőben azt vállalják, hogy ránk, lakosokra vigyáznak, ezért nem győzöm kifejezni a köszönetemet és hálámat nekik” – nyilatkozta a városrész önkormányzati képviselője, Ágoston Ildikó.

Nyíregyháza valamennyi részén polgárőrök javítják a közbiztonságot, együttműködve a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel egyaránt.

Szerző: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Útinfó - Forgalmirend változás

Útinfó - Forgalmirend változás

A tervezett ütemben halad a Tiszavasvári út - Derkovits utca csomópont fejlesztése....

Tájékoztatás a NYÍRVV március 15-i munkarendjéről

Tájékoztatás a NYÍRVV március 15-i...

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a közelgő nemzeti ünnep kapcsán közleményben tájékoztatta...