Újabb alapkiképzés kezdődött a területvédelmi ezrednél

Újabb alapkiképzés kezdődött a területvédelmi ezrednél

2022. október 3-tól egységesen a területvédelmi ezredek vették át az alapkiképzéssel kapcsolatos feladatok szervezését és végrehajtását.

Az évben először vonultak be, január 16-án egységes alapkiképzésre jelentkezők az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóaljhoz.

 

2022. október 3-tól egységesen a területvédelmi ezredek vették át az alapkiképzéssel kapcsolatos feladatok szervezését és végrehajtását. A mostani bevonulás már a harmadik, ami az ezredek közreműködésével történik.

Nyíregyházán, az MH 2. TVE székhelyén Ragány Róbert alezredes, az alakulat törzsfőnöke köszöntötte a bevonulókat. Beszédében hangsúlyozta: „A katonai pálya egy oyan hivatás, amelyben egy családhoz tartozva, mindenki megtalálhatja a saját számításait és ki tud bontakozni.” Első nap az adategyeztetést és szerződéskötést követően a jelentkezők megkapták a kiképzésükhöz szükséges ruházati felszerelést, majd a beöltöztetés után munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatásban részesültek.

„Alapvetően a következő napokban a katonaélettel ismerkednek meg a most bevonulók. Tanteremi foglalkozások keretében megismerik a szabályzókat, milyen kötelességei vannak a katonáknak, elsajátítják az alaki fogásokat. Az első héten fizikai állapotfelmérés során tájékozódunk a katonák állóképességéről és teljesítményéről, majd ezt követően minden nap katonai testnevelésen vesz részt az állomány. A kiképzés nyolc hétből áll, amelyből öt hét az alapkiképzés, egy hét az adminisztrációs hét, két hét pedig a lövész alapozó felkészítés. Az alapkiképzés záróvizsgával, majd ezt követően eskütétellel zárul.” -mondta el Szanyi Tamás tartalékos zászlós, az MH 2. TVE 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj kiképző altisztje.

A nyíregyházi zászlóaljhoz bevonult Hajdu Krisztián közkatona az egységes alapkiképzés után az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál szeretne a jövőben szolgálatot vállalni.  „Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy ma magamra ölthettem az egyenruhát, óriási büszkeséggel tölt el”- mondta el az ifjú honvéd.

 

Szerző és fotók: Szidor Viktória hadnagy

#kapcsolódó

Állati jó programokkal vár a Nyíregyházi Állatpark mindenkit  2023 október 4-én szerdán, az Állatok Világnapján!

Állati jó programokkal vár a Nyíregyházi...

Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján...

Nagytiszteletű Szabó Zoltán református lelkész 100 esztendős

Nagytiszteletű Szabó Zoltán református...

Több gyülekezetben is találkozhattak vele az igét hallgatók.