Megkezdődött a nádvágás a Bujtosi Tó körül

Megkezdődött a nádvágás a Bujtosi Tó körül

Diákok is megfigyelhették a folyamatot.

Az elmúlt héten megkezdődött a Bujtosi-tó körül a nádvágás. A munkálatokat városunk diákjai is megfigyelhették az ÖKOSuli keretein belül, ahol a NYÍRVV Nonprofit Kft. kollégáitól tudhattak meg sok érdekes információt a tevékenységről.

„A vízi madárnak mindene a nád. Menedéke, otthona, szállodája, élelmiszerüzeme. Ahonnan elpusztul a nád, onnan eltűnik a vízi madár. Ez a törvény.”

A fenti sorok igazak minden vízi és vízparti élőlényre.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából megkezdődött a tél végi nádaratás, elősegítve ezzel a nádas megújulását. Ezt a munkálatot kísérhették figyelemmel a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének alsó tagozatos diákjai. Megismerkedhettek a speciális nádarató géppel, melyet munka közben kísérhettek figyelemmel.

A Társaság fokozottan szem előtt tartja az élőmadarak védelmét, ezért szándékosan meghagyja a tó közepén elhelyezkedő zsombékokat, ezzel is biztosítva számukra a megfelelő búvóhelyeket és fészkeket.

A nádvágási munka több hétig tart és az ebből adódó esetleges kellemetlenségek miatt kérik a Tisztelt Lakosság szíves türelmét és megértését!

 

NYÍRVV Nonprofit Kft.

#kapcsolódó

Több mint hétmillió forint értékű csempészett cigarettát foglalt le a magyar-ukrán zöldhatáron a NAV

Több mint hétmillió forint értékű csempészett...

Több mint hétmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök...

Nyíregyházi írók Iserlohnban

Nyíregyházi írók Iserlohnban

Iserlohn vendége lesz a héten két nyíregyházi író