Jegyvizsgálót bántalmaztak, fegyházba kerülhetnek

Jegyvizsgálót bántalmaztak, fegyházba kerülhetnek

Végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott az ügyész annak a két többszörös visszaesőnek, akik tavaly ősszel vasúti jegyellenőrt bántalmaztak.

A sértett 2022. október 18-án vezető jegyvizsgálóként dolgozott a Budapest Nyugati pályaudvarról induló és a Keleti pályaudvarra érkező vasúti körjáraton.  A vonatra Debrecenben két ittas férfi szállt fel, akiknek nem volt érvényes menetjegye.

Az ellenőr a jegykezelés közben észlelte ezt, ezért pótdíj megfizetésére szólította fel őket. Mivel a vádlottak nem akartak menetjegyet váltani, a jegykezelő közölte velük, hogy Nyíregyházán le kell szállniuk a vonatról.

Ezen felháborodtak, és szidalmazni kezdték a kalauzt, majd az egyik férfi a mellkasával kitolta a sértettet a kocsiból, aki ekkor azonnal értesítette a nyíregyházi ügyeletes tisztet, és vasútőri segítséget kért a vádlottak leszállításához.

Amikor a vonat megérkezett a vasútállomásra, a sértett a vasútőrrel együtt felszólította a vádlottakat a vonat elhagyására. A két férfi csak többszöri felhívásra hagyta el a szerelvényt, miközben végig szidalmazták, trágár szavakkal illették a jegyvizsgálót.

Miután a vonat elindult, a vádlottak a peronon lökdösni kezdték az őket leszállító ellenőrt, majd a további bántalmazást megakadályozó vasútőrt is megütötték.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottakat, akikkel szemben vádiratában példás büntetés, 3 év végrehajtandó fegyházbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

#kapcsolódó

„A legkeményebb tárgyalópartner Nyíregyháza a környezeti kibocsátási határértékeknél”

„A legkeményebb tárgyalópartner Nyíregyháza...

Az ipari park tervezési folyamatait nagyban megkönnyítette a máshol nem tapasztalható...

A füstérzékelő életet menthet– jubileumi alkotói pályázat

A füstérzékelő életet menthet– jubileumi...

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023-ban immáron tizedik alkalommal hirdeti...