Fajta Péter nyerte a 15.000 dollár összdíjazású tenisz verseny férfi egyéni döntőjét Nyíregyházán

Fajta Péter nyerte a 15.000 dollár összdíjazású tenisz verseny férfi egyéni döntőjét Nyíregyházán

Fajta Péter nyerte a 15.000 dollár összdíjazású tenisz verseny férfi egyéni döntőjét Nyíregyházán.

A MARSO Tenisz Centrum első alkalommal szervezett ITF nemzetközi tenisz versenyt. A 2023. június 4-11. között megrendezett 15.000 dollár összdíjazású verseny az ITF MEN'S WORLD TENNIS TOUR nyíregyházi állomása volt.

A 2023. június 4-11. közötti versenyre több mint 500 versenyző regisztrált, így egy nagyon erős mezőny alakult ki. A főtáblára 32 játékos fért fel, a selejtezőn pedig 64-es tábla volt. A nevezők között jelenleg a legmagasabban rangsorolt játékos a svéd Dragos Nicolae Madaras volt, aki a 213. helyezett az ATP világranglistáján. A több, mint tíz magyar játékos közül nyíregyháziaknak is lehetett szurkolni: Juhász Bence, aki a MARSO Tenisz Centrumban kezdte pályafutását, Pál Noellel együtt a főtáblán kezdett, míg Závaczki Milán és Závaczki Martin is MARSO TC-s versenyzők, ők a selejtezőben kaptak lehetőséget.

A sportesemény célja, hogy a nyíregyházi teniszkedvelőknek és az utánpótlás számára is rangos mérkőzéseket biztosítson a MARSO Tenisz Centrum. A győztes a pénzdíjon felül 15 ATP ponttal is gazdagabb lett. A május végén megtartott sajtótájékoztatón Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója is részt vett, aki elmondta: „A Magyar Tenisz Szövetség nagyon boldog volt, amikor év elején megkerestek bennünket a MARSO Tenisz Centrum képviselői a nemzetközi tenisz verseny szervezése kapcsán. Örülünk neki, hogy az egyesületnek és a város önkormányzatának köszönhetően Nyíregyháza is bekapcsolódhat a nemzetközi teniszéletbe” – mondta Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója.

„A társadalom, a sport és a tenisz iránt elkötelezett emberekre, támogatóra van szükség ahhoz, hogy egy 15.000 dollár összdíjazású nemzetközi versenyt szervezhessünk Nyíregyházán és szerencsés helyzetben vagyok, hiszen ilyen emberek vesznek körül. A két fő támogató – az IMMO-GENERÁL Kft. és a MARSO Kft. – mellett közel tíz nyíregyházi vállalat segíti a szervezést, hogy a nemzetközi verseny minél magasabb színvonalon valósulhasson meg, amiért köszönet jár” – mondta Poroszka Norbert, a MARSO Tenisz Centrum Egyesület elnöke és a verseny igazgatója.

Egy erős nemzetközi mezőny alakult ki a versenyre, amely tele volt európai teniszezőkkel, de volt, aki a messzi Kolumbiából, Argentínából, Braziliából vagy a világ másik szegletéből, Indiából vagy Ausztráliából érkezett. Összesen 23 ország teniszezői képviseltették magukat az egy hetes versenyen, amelyre bárki ingyenesen kilátogathatott.

A június 11-i döntőt végül a magyar Fajta Péter és a svéd Dragos Nicolae Madaras játszotta. Az izgalmas játék megmozgatta a környék tenisz kedvelőit, hiszen az 1-es pálya újonnan kialakított lelátója színültig megtelt. A még csak 21 éves Fajta Péter jelenleg az ATP 621. helyén szerepel, míg Dragos Nicolae Madaras az előkelőbb 213. helyen. Összességében színvonalas mérkőzést láthattunk, a meccsen nagy szerepet kaptak a játékosok adogatásai. A meccs elején láthatóan izgult mindkét játékos, ami nem csoda, hiszen ritkán látni ilyen tornán ennyi érdeklődőt és nem utolsó sorban ennyi hazai szurkolót. A meccs elején sok ki nem kényszerített hibát ütöttek mindketten, de utána belejöttek a játékba. A meccs további részében a rengeteg ásszal és nyerővel a teniszkedvelő közönséget is elkápráztatta a két játékos. Végül 6-3, 6-2 arányban Fajta Péter győzedelmeskedett, ezzel pedig idei harmadik tornagyőzelmét aratta.

Az egyéni verseny első helyezettjének járó kupát Poroszka Norbert, a verseny igazgatója adta át. A legtovább jutott magyar játékosnak, Fajta Péternek Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő adott át különdíjat, valamint mindkét döntős egy-egy Blade Sport ajándékcsomagot is kapott.

A páros döntőt a német Jakob Schnaitter és Kai Wehnelt páros nyerte, miután visszalépett a svéd Dragos Nicolae Madaras és román Calin Manda páros utóbbi sérülése miatt.

A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet. Az átvétel óta folyamatosan azon dolgozik az egyesület, hogy a megyeszékhely tenisz kedvelői méltó környezetben sportolhassanak. Ennek megfelelően számos fejlesztésen van túl a tenisz centrum és több színvonalas hazai versenynek/bajnokságnak adott már otthont.

#kapcsolódó

Kevesebb eső, több hidegfront jön a héten

Kevesebb eső, több hidegfront jön a...

Többször lesz szeles az idő, záporok is akadnak, de tartós eső keddtől már...

Mesés délután – Bemutatkozik a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

Mesés délután – Bemutatkozik a Nyíregyházi...

Nyílt napra, szülői fórumra és „Mesés délutánra" várja a nevelőtestület azokat...