Még több iskolaőr lesz az oktatási intézményekben

Még több iskolaőr lesz az oktatási intézményekben

295 fővel szeretnék növelni az állományt.

A július 6-án közzétett kormányhatározat szerint 295 fővel szeretnék növelni az állományt. A bővítéshez 2023-ban 654,5 millió forintot, 2024-től pedig évi 1,26 milliárd forintot biztosítanak.

A Pest vármegyei, illetve budapesti intézményekben dolgozó iskolaőrök a sikeres vizsga után bruttó 306 400 forintos munkabérre számíthatnak, míg a vidéki intézményekben szolgálatot teljesítők ennél valamivel kevesebb, bruttó 296 400 forintot kapnak. Emellett évi bruttó 200 ezer forintos cafetériát is ígér a rendőrség a jelentkezőknek – derül ki a rendőrség oldalán elérhető tájékoztatóból.

Februárban arról tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), hogy a 2022/2023-as tanévben 100 oktatási intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz, így abban jelenleg 571 iskola vesz részt, összesen 608 iskolaőrrel.

2020 májusában terjesztette be a javaslatot a kormány az iskolaőrökről. Ekkor azt mondták, hogy az iskolaőrség korábbi rendőrökből álló testület lesz, amely a tantestület részeként fog működni, és folyamatosan jelen lesz a kinevezett iskolákban. Azokról az iskolákról van első sorban szó, ahol a felmérések alapján rendszeresen fegyelmi problémák vannak. Még abban az évben szeptemberben életbe is lépett a rendszer.

eduline.hu

#kapcsolódó

Fekete hattyú fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban

Fekete hattyú fiókák keltek ki a Nyíregyházi...

Fekete hattyú fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatpark Ausztráliát bemutató...

NNK: magas koncentrációban van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

NNK: magas koncentrációban van jelen...

Az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű...