Aktív Iskola lett a Bem!

Aktív Iskola lett a Bem!

A Magyar Diáksport Szövetség által életre hívott „Aktív Iskola" elnevezésű mozgásösztönző programhoz csatlakozott a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola.

Az idei tanévtől induló  lehetőséggel az volt a köznevelési intézmény célja, hogy olyan környezetet alakítsanak ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és a fizikai fejlődésükhöz, valamint jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást.

 

A komplex program hátterében azok a kutatási eredmények állnak, melyek szerint a mozgást támogató iskolai környezetben a diákok bizonyíthatóan szívesebben járnak iskolábakönnyebben tanulnak és jobb jegyeket is szereznek, jobb közösséget alkotnak, kezdeményezőbbé válnak az iskolai programokban, továbbá javul magatartásuk, társas kapcsolataik és az iskolai légkör egyaránt. Az Aktív Iskola program keretében ezért számos területen próbál a Bem mozgást ösztönző programokat, tevékenységeket megvalósítani.

Hangsúlyt fektetnek a minőségi testnevelésre, a tárgyat tanító pedagógusok fejlesztésére és a fittségoktatásra. Bővítik a tanórán kívüli diáksportfoglalkozások és -események körét, vagyis a minőségi diáksport lehetőségeket. Egészséges életmódot támogató környezetet teremtenek. Ösztönözni próbálják a tanulókat arra, hogy aktív részesei legyenek a sportprogramoknak. Folyamatos tapasztalatmegosztó, tájékoztató és fejlesztést célzó kommunikációt folytatnak iskolán belül, a szülői közösséggel, más Aktív Iskolákkal, lehetséges partnerekkel a településen.

Az Aktív Iskola program egy teszt- tanévet követően idén országszerte 300 általános és középiskolában indult el. A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola a csatlakozással egyrészt egy számos lehetőséggel járó rendszer részévé vált, másrészt pedig egy jól működő közösség tagjává is. A program működése ugyanis egy jól felépített motivációs rendszeren alapul, amely a résztvevő, és a különböző mozgásösztönző programokat megvalósító iskolákat nemcsak szakmai támogatással ösztönzi, hanem sportszerekkel, programlehetőségekkel, további szolgáltatásokkal is. Az Aktív Iskola közösség részeként pedig szeretnének a bemesek az egymást segítő és támogató intézményi kapcsolatok előnyeit is kihasználni.

A tanév során megvalósított programokért pontokat és minősítéseket gyűjthet az iskola, amelyekkel a minősítési rendszerben (klubszint, bronz, ezüst és arany szint) az évek során szeretnének minél magasabb minősítésű Aktív Iskolává válni. 

A Bemben 35 éve mindennapos testneveléssel, sportprogramokkal, játékos sportfesztiválokkal,  igyekszenek a pedagógusok tanítványaikat a mozgás megszerettetésére, az egészséges életmódra nevelni.  

Az iskola pedagógusai hiszik és vallják, hogy Aktív Iskolaként tanulóiknak segíteni tudnak az egészségtudatos, mozgásban gazdag életvezetés kialakításában.

#kapcsolódó

A VIDOR Fesztivál ideje alatt a sétálóutcára és a Kossuth térre minden irányból tilos behajtani kerékpárral

A VIDOR Fesztivál ideje alatt a sétálóutcára...

Péntektől a sétálóutcára és a Kossuth térre minden irányból tilos behajtani...

Interaktív, rendhagyó földrajz órán vettek részt a kölcseysek

Interaktív, rendhagyó földrajz órán...

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 10. d osztálya rendhagyó földrajz órán...