Nyílt napot tartott a Nyíregyházi Egyetem

Nyílt napot tartott a Nyíregyházi Egyetem

Az intézetek bemutatták az általuk kínált színes képzési palettát. Az intézmény új szakok meghirdetésére is készül, melyek már jövő év szeptemberétől indulnak. A szlogen a szerethető egyetem, mely tükrözi a családias hangulatot, a biztonságot és a színvonalas oktatást.

Diákok százai kanyarogtak a standok között a Nyíregyházi Egyetem Kodály termében. Az elmúlt év felvételi adatai kimagasló eredményt mutattak: az intézmény rekorder lett a felvett hallgatói szám növekedését illetően. 2024-ben többek között 25 alapképzési szakot és több mint 18 mesterképzési szakot kínálnak a szakirányú továbbképzések mellett.

„Még nem vagyok biztos benne, hogy hova szeretnék menni továbbtanulni. Megnézek több egyetemet, eddig a nyíregyházi nagyon tetszik. Különösen a szociálpedagógián gondolkodom” – mondta az egyik középiskolás.

Az alkalmazott tudományok egyeteme

A nyílt napon a hivatalos tájékoztató mellett az érdeklődők a standoknál széles körű információkat kaptak az intézetekről, melyek olyan tudást és gyakorlati oktatást biztosítanak, melyekkel megtalálhatják számításaikat akár a régió munkaerőpiacán.

„A Matematika és Informatika Intézet képzései nagyon népszerűek. Ezek közül kiemelkedik a programtervező informatikus, illetve idén már nappali tagozaton is megy a mérnökinformatikus-képzés. Gyakorlatilag ez a két képzési forma számtalan olyan lehetőséget biztosít majd a végzetteknek, hogy a piacon maximálisan megállják majd a helyüket ezzel a tudással, amit itt kapnak. Specialitásunk a gyakorlatra való felkészítés. A Nyíregyházi Egyetem az alkalmazott tudományok egyeteme. Ennek megfelelően ez a mi képzéseinkben megjelenik, például közös óratartásunk van két céggel is” – mondta el Tanyiné dr. Kocsis Anikó, a Matematika és Informatika Intézet vezetője.

Új szakok indulnak

A szakok között újdonság lesz a földrajz, az informatikus-könyvtáros, vagy a környezettan mesterképzés, emellett angol nyelven is több szakot fognak meghirdetni. Tavaly a gazdaságtudományi, a műszaki, az agrár, valamint a pedagógusképzések örvendtek a legnagyobb népszerűségnek.

Egyre több külföldi hallgató

A Nyíregyházi Egyetem tovább ápolja a nemzetköziesítési programot.

„A nemzetköziesítés egy nagyon fontos stratégiai célkitűzése az egyetemnek. Már idén is több mint 120 hallgatót köszönthettünk, ezt a számot szeretnénk növelni a ’24-es felvételi eljárásban. Nem titkolt célunk, hogy a külföldi hallgatók részarányát komolyan szeretnénk növelni a következő években – emelte ki dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes.

A jelentkezési határidő 2024. február 15. A felvi felület decembertől nyílik meg, addig az érdeklődők további információkat a Nyíregyházi Egyetem honlapján találnak.

Szerző: Kemecsi Fanni

#kapcsolódó

Télen ne felejtsük el a C-vitamint!

Télen ne felejtsük el a C-vitamint!

Számos betegség kialakulásának kockázatát is csökkentheti

Nyíregyházi lett az ország burgere!

Nyíregyházi lett az ország burgere!

A Szaft ’N Burger idén már második alkalommal várta a hamburger hazai szerelmeseit...