Ennél már csak hidegebb lesz!

Ennél már csak hidegebb lesz!

Egyelőre enyhe légtömeg tölti ki hazánkat, viszont szerdától észak felől hidegebb levegő tör ránk, csütörtökön a hét egyik leghidegebb hajnala elé nézünk.

Az északkeleti tájakon is fokozatosan beborul az ég, és a nap további részében is erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Fotó: met.hu)

A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiség is eshet. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére marad a felhős idő, de mindenütt fokozatosan megszűnik a csapadék. Sokfelé párássá válhat a levegő, főleg az ország északi, középső szélvédett részein köd is képződhet. Az északi, északkeleti szél az éjszaka második felétől kezdve egyre nagyobb területen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogköz tágabb térségében meg is erősödik.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de az északkeleti szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet.

#kapcsolódó

KEZDŐDIK A NAGY KLASSZIKUSOK ÉVADA A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZBAN

KEZDŐDIK A NAGY KLASSZIKUSOK ÉVADA...

A Delila és Az öreghölgy látogatása várja szeptemberben a közönséget