Átadták a 11. önkormányzati bölcsődét Nyírszőlősön, be is teltek a helyek

Átadták a 11. önkormányzati bölcsődét Nyírszőlősön, be is teltek a helyek

Újabb bölcsődével gazdagodott Nyíregyháza: hétfőn ünnepélyes keretek között is átadták Nyírszőlősön a Szőlőszem Bölcsődét.

A 12 férőhelyes intézmény tervezése 4 éve kezdődött, idén február 1-től várta a kicsiket, a helyek gyorsan be is teltek. Ez jelzi, hogy a városrészre egyre több fiatal család költözik, de akadnak olyanok, akik munkavállalás céljából érkeznek.

Szőlőszem – ez a neve az új önkormányzati bölcsődének Nyírszőlősön. A névről maguk a lakosok döntöttek, a közösségi médiafelületen tartott közönségszavazás során. A 86 névötletből a Szőlőszem nyert kiemelkedő szavazatszámmal. Nyírszőlős az elmúlt években egyre vonzóbbá vált a családok számára, így nőtt az igény egy bölcsőde létesítésére is.

„Annyi gyermek megszületik, hogy tulajdonképpen 10–20 éves igény volt az, hogy legyen egy bölcsőde. Amikor megnyílt, gyakorlatilag azonnal betelt a 12 férőhely, és úgy hozzák már ide a szülők a gyerekeket, hogy a következő lépés a szemben lévő óvoda lesz, tehát én azt gondolom, hogy itt utánpótlásban nem lesz hiány, hiszen többen a városból is kihozzák a gyereket. Valamiért ezt a bölcsődét választják, hiszen nagyon szép környezetben van, nagyon jó a nevelői gárda, úgyhogy ez már nagyon érett, hogy egy bölcsődét építsünk” – emelte ki Jászai Menyhért alpolgármester, aki egyben a térség önkormányzati képviselője is.

Egyre gyakrabban lehet értesülni új bölcsőde vagy óvoda építéséről, bővítéséről vagy felújításáról. Ez a tudatos városfejlesztési program része, mely könnyebbséget jelent nemcsak a legkisebbeknek, hanem a szülőknek is, hiszen hamarabb visszatérhetnek a munkaerőpiacra, biztonságban tudva a gyermekeiket.

nyiregyhaza.hu

„2013-ban indult ez a programunk, mely nagyon szükséges volt. Olyan állapotban voltak az óvodák és bölcsődék is, hogy egy nagyon komoly felújítási programot kellett indítanunk, ami persze bővítéssel, eszközbeszerzéssel, új csoportszobákkal. Így már mondhatjuk, hogy ez a 11. önkormányzati bölcsőde, ami megnyílt Nyíregyházán, az első Nyírszőlősben, vagy a Honvéd utcán, mely 2 héttel ezelőtt készült el. Ott nemcsak felújítást végeztünk, hanem egy új csoportszobát is kialakítottunk, így most 4 új csoportszobára bővült a kapacitás. Nagyon fontos, hogy a gyerekek, a család, kisgyerekes családok megkapjanak minden támogatást, ez a város jövője szempontjából kiemelkedő és mindig öröm, hogyha ezért tehetünk valamit, mindent meg is teszünk” – mondta el dr. Kovács Ferenc polgármester.

A Szőlőszem Bölcsőde úgy készült el, hogy amennyiben szükséges, a későbbiekben még lehet bővíteni. A polgármester kiemelte, a városvezetés az egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy segítsen a családoknak a színvonalas gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférésben. Jelen beruházás nem csak egy csoportszobát tartalmaz, hiszen a bölcsőde kiszolgáló helyiségeit is magába foglalja.

#kapcsolódó

A Móricz Zsigmond Olvasókör találkozója

A Móricz Zsigmond Olvasókör találkozója

Kisérő program: Szó-kép tárlat a könyv illusztrációit készítő Beregszászi Szabó...

Czomba Sándor: Válságálló a munkaerőpiac, 20 ezerrel dolgoznak többen, mint egy éve

Czomba Sándor: Válságálló a munkaerőpiac,...

„A magyar gazdaság ellenállóképességét, erejét, valamint a kormányzati intézkedések...