Ecset a kézben: a multicég vezetői a társadalmi felelősségvállalás jegyében fizikai munkát végeztek

Ecset a kézben: a multicég vezetői a társadalmi felelősségvállalás jegyében fizikai munkát végeztek

Embert próbáló feladatot kaptak a Michelin Hungária Kft. felsővezetői a Start Nonprofit Kft.-nél.

Az Árok utcai cég kerítéseit festették le. A Michelin vezetése a társadalmi felelősségvállalás jegyében végezte a munkát és így kívánnak példát mutatni a többi nagyvállalat számára. A nem mindennapi akció céglátogatással zárult.

"Az a feladatunk, hogy kerítéseket, falat, kapukat festünk"  azokatlan munkakörben, egy ecsettel a kezében dolgozott ma Tóth Éva. A Michelin Hungária Kft. alkalmazottja a multicég márkaépítésével foglalkozik az év 364 napján, most azonban szívesen vett ecsetet a kezébe.

12 munkatárssal együtt festettek, mázoltak, kentek kapukat, fém- és betonkerítéseket a Michelin alkalmazottai Nyíregyháza belvárosában. A multicég felsővezetői döntöttek úgy, hogy fizikai munkát végeznek a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Nyugat-Európában ennek ugyanis nagy hagyománya van. Megkeresték a város legnagyobb megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégét és miután pozitív választ kaptak, egyfajta csapatépítő tréning keretei között fogtak a munkába.

Ez a mai munka kiemelkedő jelentőséggel bír számunkra. Ez egy konkrét megnyilvánulása annak, amit mi a társadalmi felelősségvállalásról gondolunk. A munkával, amit ma végzünk, szeretnénk hozzájárulni a városlakók életéhez, és ezzel a tevékenységgel egy másik vállalat munkakörülményeit igyekszünk javítani

– tette hozzá Florian Fischer, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője.   

A Start Nonprofit Kft. közel negyven éve alkalmaz megváltozott munkaképességűeket. Nyomdát, varrodát működtetnek, ortopédcipőket készítenek és mintegy 1000 munkavállalónak biztosítanak bevételi forrást. A cég vezérigazgatója azt mondta, örült a megkeresésnek és úgy érzi, megfelelő munkát tudott biztosítani számukra.

Miután szakképzett emberekről van szó, akkor ne pakolgatásról vagy takarításról legyen szó, hanem szakmunkáról, amit a város lakói is észrevehetnek, láthatnak, és legalább megújíthatjuk a vállalatközpontnak azt a részét, amit az utcáról is lehet látni. Azt hiszem, ez egy párját ritkító, egyedülálló kezdeményezés és valahol szívet melengető dolog, hogy egyre több nagyvállalat kerül Nyíregyházára. Talán példát is tudunk mutatni a város részére, az ide települő nagyvállalatok részére

- emelte ki Balogh Zoltán a START Nonprofit Kft. vezérigazgatója.

A Michelin felsővezetői egész délelőtt festettek a Startnál. Ezt követően egy céglátogatást tartottak számukra, ahol megismerkedhettek a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó vállalat tevékenységével.    

 

Szerző: Z.Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Közlekedésbiztonság: 20 okoszebra van a városban és még májusban két újabbat átadnak

Közlekedésbiztonság: 20 okoszebra van...

Nyíregyháza a közlekedésbiztonság tekintetében rengeteget fejlesztett az elmúlt...

Debrecenbe költözik a színház! De csak egy estére!

Debrecenbe költözik a színház! De csak...

A Móricz Zsigmond Színház Bolha a fülbe előadása ma este Debrecenben vendégszerepel....