Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

2019.12.26.
Puha ünnepi hógolyók félóra alatt, ha kifogyott a desszertből

Akármilyen odaadóan vetjük is bele magunkat a tervezésbe, mindig jöhetnek nem várt akadályok. Megeshet például, hogy elfogy a desszert szentestén, így másnapra újat kell sütni a vendégeknek. Az is, hogy vendégségbe hívnak minket, de nem akarunk üres kézzel menni, így muszáj találnunk egy gyors és egyszerű receptet. Milyen jó, hogy ezek a karácsonyi golyók minden elvárásunknak megfelelnek! Könnyen és gyorsan elkészül.

Karácsonyi hógolyók

Hozzávalók:

  • 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
  • ¼ csésze porcukor, átszitálva, plusz a golyók külsejére
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál víz
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze apróra vágott pekándió

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Egy tálban keverjük össze a vajat és a porcukrot egy robotgéppel.
Adjuk hozzá a vaníliát és a vizet, jól dolgozzuk el.
Lassan öntsük hozzá a lisztet, a pekándiót és a sót. Keverjük addig, amíg a tészta összeáll.
Formázzunk golyókat a tésztából és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 20-25 percig.
Amint kihűltek, forgassuk meg a porcukorban.

origo.hu