Ezekre a dokumentumokra lesz szükségetek az egyetemi beiratkozáshoz

Ezekre a dokumentumokra lesz szükségetek az egyetemi beiratkozáshoz

Ha azt hittétek, hogy az augusztust fontos teendők nélkül tölthetitek, le kell lomboznunk titeket: ez nem így van.

Ebben a hónapban is számos fontos adminisztrációs teendő vár rátok, amik közül az egyik legfontosabb a beiratkozás.

Mindenek előtt a legfontosabb a Neptun-regisztráció és a félévetek aktiválása. Az ehhez szükséges azonosítót és ideiglenes jelszót néhány nappal a ponthatárok kihirdetése után kell megkapnotok a többi felvételi értesítővel együtt, így lehet, hogy ezt már meg is érkezett az e-mail fiókotokba. A jelszót az első bejelentkezés után megváltoztathatjátok, ezt követően pedig az Ügyintézés/Beiratkozás, bejelentkezés menüpontban kell aktiválnotok a félévetek.

Ezt követően a személyes adataitok következnek, amiket hiánytalanul és helyesen kell felvinnetek a Neptun rendszerébe. Az adategyeztetés helyéről és folyamatáról az egyetemek külön tájékoztatást küldenek. Ennek elintézése azért is nagyon fontos, mert a legtöbb felsőoktatási intézményben elvárják az online adminisztrációs teendők elvégzését a személyes beiratkozást megelőzően. Ilyen lehet még esetleg - bizonyos szakokon - a specializáció vagy szakirány kiválasztása.

Milyen dokumentumokat vigyek magammal a személyes ügyintézéshez?

Az egyik legfontosabb dokumentum a Neptunból letölthető beiratkozási lap, amit aláírva magatokkal kell vinnetek. Ezen kívül vigyetek magatokkal egy igazolást arról, hogy van bankszámlátok és ügyfélkaputok, továbbá szükség lesz az érettségi- és nyelvvizsga bizonyítványotok másolatára, és a többletpontokat igazoló dokumentumokra. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy legyen nálatok a személyi igazolványotok, a lakcímkártyátok, a TAJ- és az adókártyátok, valamint egy igazolványkép. Érdemes ezekről is már előre fénymásolattal készülni, hogy a beiratkozásnál ne ezzel teljen az idő.

Ha pedig külföldiek vagytok, mindezek mellett vigyétek magatokkal az útleveleteket és a tartózkodási engedélyeteket, hiszen a ti esetetekben ezekre is szükség van.

eduline.hu

#kapcsolódó

Bemes és gárdonyis diákok Szigligeten

Bemes és gárdonyis diákok Szigligeten

A Bem József Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Tagintézmény diákjai ebben...

Még pár napig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Még pár napig lehet kérelmezni az iskolakezdés...

Legkésőbb január 18-a éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának...