Két ország, egy cél: Szlovákiából és Lengyelországból is várják a turistákat Nyíregyházán

Két ország, egy cél: Szlovákiából és Lengyelországból is várják a turistákat Nyíregyházán

Egy hétvége alatt két országban – Szlovákiában és Lengyelországban – is népszerűsítette a város gazdag kulturális és turisztikai kínálatát a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A partnervárosi együttműködés aláírásának 5. évfordulóját ünnepelte hétvégén Nyíregyháza és Bielsko-Biala. A különleges alkalom kapcsán városunk Lengyelországba látogatott, ahol Dr. Kovács Ferenc és Jarosław Klimaszewski polgármesterek a két város közötti jövőbeni együttműködési lehetőségekről egyeztettek.  Bielsko-Biala városnapi programsorozatán a Nyíregyházi Turisztikai Iroda is lehetőséget kapott a város turisztikai kínálatának népszerűsítésére.

nyiregyhaza.hu

Ugyanezen a hétvégén a TDM másik csapata a Kassai Repülőnapokon vett részt, ahol bemutathatták városunk szépségeit, kulturális örökségeit és népszerű attrakcióit.

nyiregyhaza.hu

Az események során a turistáknak lehetősége nyílt megismerni Nyíregyháza gazdag látnivalóit; a világhírű állatparkot, a gyógyvizéről híres fürdőt és a hagyományokat élménnyé varázsoló múzeumfalut, valamint a belváros Kulturális Negyedében található múzeumokat és szakrális emlékeket. A közeljövőben megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztiválok – A Régi Magyarország Ízei és a Tirpák Fesztivál – különösen népszerűek voltak a látogatók körében, akik a térség eredetvédett pálinkáit is megkóstolhatták a Turisztikai Iroda standjánál.

nyiregyhaza.hu

„Bízunk benne, hogy hétvégén sok szlovák és lengyel család merített ötletet nyíregyházi látogatásukhoz, és hamarosan további élményekkel gazdagodnak majd városunkban” – mondta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Tájékoztatás a nyíregyházi közvilágítással kapcsolatban

Tájékoztatás a nyíregyházi közvilágítással...

Az energiaárak drasztikus emelkedése rendkívüli intézkedéseket követel meg...

Darazsak fészkeltek az óvodába

Darazsak fészkeltek az óvodába

Nyíregyházán, a Homoksoron egy óvoda csoportszobájában darazsak veszélyeztették...