Jelentős fejlesztést hajtott végre a magyar tulajdonú DSC 2000 Kft. Nyíregyházán

Jelentős fejlesztést hajtott végre a magyar tulajdonú DSC 2000 Kft. Nyíregyházán

A DSC 2000 Kft., amelynek fő profilja a fém- és acélszerkezet gyártás, valamint megmunkálás, az elmúlt évben jelentős fejlesztést hajtott végre Nyíregyházán.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében, „A modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések megvalósítása a DSC 2000 Kft.-nél” címmel megvalósult beruházás értéke közel félmilliárd forint volt.

A projektátadó rendezvényre február 12-én délelőtt került sor a vállalat Tünde utcai telephelyén. A cég a nagymértékű beruházás eredményeként több területen is jelentős fejlesztést tudott megvalósítani.

– Elsősorban technológiai fejlesztések voltak. A legszembetűnőbb ez az 500 négyzetméteres festőüzem, amiben most állunk. Emellett új bakdarut, 2 híddarut, új festőtechnológiát és szemcseszóró berendezést szereztünk be, valamint három fő nyelvi képzését tudtuk megvalósítani. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy a mostani piaci helyzetben versenyképesek maradjunk. A fejlesztésekkel szeretnénk minél jobban kiszolgálni a mostani és leendő ügyfeleinket egyaránt

– nyilatkozta Szilágyi Sándor, a DSC 2000 Kft. ügyvezetője. A projektátadó rendezvényen részt vett dr. Kovács Ferenc polgármester is, aki elmondta, a vállalat fejlesztése illeszkedik a városvezetés gazdaságfejlesztési programjához, amelynek lényege, hogy Nyíregyháza gazdasága erősödjön, versenyképes legyen, és mindenekelőtt munkahelyeket biztosítson a nyíregyháziaknak és a környékbelieknek. Külön kitért azokra a fiatalokra is, akik a tanulmányaik befejezése után Nyíregyházán szeretnének élni és dolgozni. A DSC 2000 Kft. a beruházásnak köszönhetően 71 munkahelyet tudott megőrizni, és további 10 új munkahelyet teremtett.

– A város gazdaságfejlesztési programja is erről szól, ami nemcsak az ipari parkra koncentrálódik, és nemcsak a nagy beruházásokra, hanem szeretné összekapcsolni az ipari park nagy beruházásait a jelenleg Nyíregyházán működő cégekkel, így a DSC 2000 Kft.-vel is. Szilágyi Sándorral arról beszélgettünk a program előtt, hogy a következő lépés, azaz az ipari parkba való bevásárlás már elkerülhetetlen

– mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere. A polgármester hozzátette, elképzelése szerint az ipari park nemcsak egy szigetet jelent, hanem Nyíregyháza gazdaságának egy olyan szerves részét képezi, ami összekapcsolódhat az összes, jelenleg a városban működő kis- és középvállalkozásokkal. Kiemelte, az ipari parkban egy olyan területet jelölt ki az önkormányzat, amit nyíregyházi cégek számára szeretnének a későbbiekben értékesíteni, mert ott olyan fejlett infrastrukturális és közüzemi háttér áll majd rendelkezésre, ami jelenleg Nyíregyházán még sehol nincs.

 Szerző: Boros Rita

#kapcsolódó

Tájékoztatás őszi gyermekétkeztetés igénybevételéről

Tájékoztatás őszi gyermekétkeztetés...

Az ingyenes szünidei étkezést a 2021/2022. tanév őszi szünetében a szünidőre...

Budapesti bemutatkozás – Országszerte megismerhetik a nyíregyházi vajas kiflit

Budapesti bemutatkozás – Országszerte...

Továbbra is a friss pékáru az egyik legnépszerűbb reggeli. Egyes felmérések...