A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna technikumának tanárai és diákjai minden évben valami újdonsággal készülnek. 2016-ban egy 1200 szeletes óriástortát sütöttek a Tirpák Fesztiválra. A 2017-es Városnapon egy 13 méter hosszú, 1000 adagos kenyérlángost, 2018-ban egy 1000 szeletes tejszínes-meggyes prószatortát, 2019-ben egy 2500 szeletes szabolcsi tejfölös diótortát, 2022-ben 3000 szeletes fehércsokis jonatán alma tortát készítettek.
A 2024-es Nyíregyháza város tortája nem csupán ízletes, de lenyűgözően monumentális alkotásnak ígérkezik. A sütemény egy valódi mestermű, amelyet ezúttal is a város gasztronómiai zsenijei, a sipkays diákok és oktatói készítenek el. A torta magvát egy mézes fűszeres tojássárgájában dús krém alkotja, amelyet rumos barackízzel kennek meg, majd egy kizárólag tojásfehérjéből, csokidarabokkal készülő krémmel tetőzik be. Ezután következik a tejsziruppal forrázott fehércsokis pirított dió töltelék, amely igazán exkluzív ízélményt kínál. A koronája a híres Rigó Jancsi tortából ismert krém, amelyet csokoládéba mártott habcsókkal és pirított dió morzsával díszítenek fel.
Az elkészítés során elképesztő mennyiségű alapanyagot használtak fel: összesen 2500 tojást, 50 kilogramm lisztet, 30 kilogramm cukrot és közel 20 kilogramm csokit dolgoztak bele a tortába. Az eddigi legtöbb, 3500 szeletes, habcsókos mézes diótortát május 18-án 15 órától bárki megkóstolhatja, aki kilátogat a Kossuth térre.
Ami pedig a programokat illeti: a hagyományos koszorúzós tisztelgés a Városalapító atyák szobra előtt már csütörtökön délután megtörténik, másnap szokásos módon a települési értéktár bővülése kerül fókuszba. Szombaton pedig egész napos programsorozat várja – a torta mellett – a belvárosba látogatókat, már délelőtt tíz órától, melynek kísérőprogramja a Helyi Termék Fesztivál is. Az est fénypontja a Kowalsky meg a Vega koncert, mely hét órakor kezdődik azon a színpadon, melyen Dzsúdló aratott osztatlan sikert a Helló Nyíregyháza! részeként, április végén.