ORSZÁGOS FESZTIVÁLON A KEDVES PALACSINTÁK

ORSZÁGOS FESZTIVÁLON A KEDVES PALACSINTÁK

Idén első alkalommal került megrendezésre Kecskeméten a Palacsinta Fesztivál, mely tömegeket vonzott az ország minden részéről – és nem volt kivétel ez alól Nyíregyháza sem. A nyíregyházi Kedves Palacsintázó csapata, Kedves Mihállyal az élen hajnali négy órakor kelt útra, hogy meghódítsa Magyarország palacsintarajongóinak szívét.

– Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra, hogy Palacsinta Fesztivált rendeznek Kecskeméten, és azonnal tudtam, hogy ott a helyünk. Mivel nap, mint nap készítjük a különféle kreációkat a Kedves Palacsintázóban, nem volt szükség különösebb felkészülésre, leszámítva a kreatív kategóriát. Ebben egy Kecskeméthez kapcsolódó nevezetességet kellett megalkotni palacsintából, és sok időt vett igénybe, amíg megszületett a tökéletes ötlet – emlékezett vissza Kedves Mihály, aki már közel három éve örvendezteti meg a nyíregyházi lakosok szívét finomságaival.

 

Személyes kedvence az ízes palacsinta.


PALACSINTÁBÓL SZÉLMALOM

 

Kedves Mihály gépészmérnöki végzettsége is hozzájárult a választáshoz, miszerint egy palacsintákból felépített szélmalmot nevezzenek be a kreatív kategóriában versenyző nyalánkságok közé. – Nagyon megtetszett az ötlet, hogy felépíthetek egy szélmalmot palacsintákból, így azonnal elkezdtem ötletelni és gyakorolni, hogy a helyszínen tökéletesen menjen a folyamat. És így is történt, bakik nélkül, fél óra alatt elkészült a harminc centiméter magas szélmalom, valóban forgó lapátokkal. Az alsó palacsintákat rukkolával borítottam le, majd egy virágcserép segítségével egymásra építettem a töltötteket. Szilva-, és baracklekvár, mogyorókrém és hurkapálca volt a segítségem – mondta az alkotó, aki munkájával a kreatív kategória országos első helyét hozta el.

 

A kecskeméti palacsinta-szélmalom.


KÍGYÓZÓ SOROKBAN VÁRTÁK A PALACSINTÁKAT

 

Itt azonban korántsem állt meg a nap, hiszen a rendezvényre több mint háromezer palacsintára éhes látogató érkezett. – Folyamatosan, három sütőben készítettem a palacsintákat, a párom, nagyobbik fiam és barátai voltak a segítségemre. A legtöbben mogyorókrémes, vaníliapudingos és ízes palacsintákat kértek, ez utóbbi külön nagy kedvenc lett, hiszen mi magunk készítjük el a tartósítószermentes lekvárjainkat is – árulta el Kedves Mihály, aki a fesztivál napján nyolcszáz palacsintát sütött.

 

Kedves Mihályt párja és nagyobbik fia is elkísérte.


A NYÍREGYHÁZIAKNAK JÓ DOLGUK VAN

 

A nyíregyháziak szerencséjére Kedves Mihály hétfőtől szombatig készíti a szabolcsi megyeszékhelyen finomabbnál finomabb palacsintáit, melyeket nem lehet megunni. – Úgy gondolom, a titkunk az, hogy a legjobb alapanyagokból készítjük a termékeinket és családias hangulatban várjuk a megéhezőket. Azt hiszem, elmondhatom, a legtöbb vendégre szinte már barátként tekintek. Illetve nagyon fontos az is, hogy folyamatosan jönnek az újabbnál újabb ízek, és mostmár tésztákkal, valamint levesekkel is várunk mindenkit – osztotta meg az ország legkreatívabb palacsintása.

 

A legkreatívabb csapat.


A Kedves Palacsintát mi is leteszteltük, ha kíváncsi vagy, olvasd el cikkünket – de készülj fel az ínycsiklandozó fotókra is, melyek után az irányt biztosan Nyíregyháza legmenőbb palacsintázójába veszed!

 

Farkas Fanni

#kapcsolódó

A drónok világa - interjú Kohut Árpáddal

A drónok világa - interjú Kohut Árpáddal

Kohut Árpád drónnal készített képeit már sokan ismerik, hiszen Nyíregyházáról...

Több száz millió forintos program indul női vállalkozók támogatásáért

Több száz millió forintos program indul...

Több száz millió forintos program indul női vállalkozók támogatásáért