Kihirdették a ponthatárokat, megugrottak az albérletárak Budapesten

Kihirdették a ponthatárokat, megugrottak az albérletárak Budapesten

Júliusban minden budapesti kerületben emelkedtek az albérletárak, de a megyeszékhelyeken sem sokkal jobb a helyzet.

A KSH és az ingatlan.com közös felméréséből kiderült, hogy 2024 júliusában országosan 1,8%-kal, Budapesten 1,4%-kal nőttek a kínálati lakbérek előző hónaphoz mérten. Az előző év azonos időszakinál országosan 10,2, Budapesten 9,3, a 2015. évi bázisidőszakinál pedig 112, illetve 101%-kal voltak magasabbak a júliusi lakbérek.

A budai hegyvidéki kerületekben csak kicsivel 0,8, míg a többi egyetemekhez közelebb lévő kerületekben 3, a pesti belső kerületekben 1,9, az átmeneti kerületekben 0,5 százalékkal emelkedtek az albérletárak az előző hónaphoz képest. A pesti külső kerületekben pedig mintegy 3 százalékkal lettek drágábbak a kiadó lakások.

Az áremelkedés tavaly júliushoz képest még szembetűnőbb: idén a fővárosban átlagosan 7,4- 11,4 százalékkal kell többet fizetni egy albérletért. Az adatok szerint egy átlagos 55 négyzetméteres lakásért a fővárosban 250 ezer forintot kérnek havonta.

Vidéken sem olcsó az albérlet a budapesti régióban még ennél is többet átlagosan 265 ezer forintba kerül egy albérlet, de az Észak-Alföldön is 194 ezer forint az átlagos lakbér. A legolcsóbban az Észak-Magyarországon találhattok lakást, ott mindössze átlagosan 129 ezer forintot kell fizetnetek.

Hogy csökkentsétek a költségeket érdemes lehet magatok mellé lakótársakat keresnetek.

eduline.hu

#kapcsolódó

Bordás lett az utca

Bordás lett az utca

Sebességlassító bordákat helyeztek el a Lombkorona utcában.

Nobilis Márton: Minden Magyarországra érkező ukrán gabonaszállítmány útját ellenőrzik

Nobilis Márton: Minden Magyarországra...

Valamennyi ilyen rakományú kamion útját az Elektronikus Közúti Áruforgalom-ellenőrző...